Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde checker ens beskeder/nofikationer??

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej

Den her situation kan være svær, da det jo er ens veninde, og man vil ikke lyde ond, så her kan man ofte komme til at lyde for “Sød”, så veninden ikke tager det, man siger alvorligt. Her må du virkelig, sige det tydeligt til hende! at du ikke kan lide, når hun tager din mobil uden at have fået lov af dig, og at dine beskeder er private. Herefter må du love hende, at du heller ikke, vil gøre det samme mod hende, hvis hun har følt, at du har gjort det.

Hvis hun så stadig fortsætter ville jeg anbefale at du tager fat i en af de voksne, og siger til dem, at din veninde ikke vil lytte til det, du siger, og at du faktisk ikke synes det sjovt, når hun udspørger dig sådan omkring dine private snaps.

Sidst, men ikke mindst, må du overveje om hun så er en god veninde, hvis hun ikke respekterer det du siger, og om det sådan en slags veninde du vil have.

-M

  • Rådgiver nr. M, Pige, 18 år

prøv at sige fra noget mere, ved godt det er svært at sige fra hele tiden men det kan hjælpe.

hvis det ikke virker så prøv at snakke med dine forældre.

  • M, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat