Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde aber efter

Hej derude. Kunne virkelig godt bruge noget hjælp.

Min veninde aber rigtig meget efter mig.

Nu har hun købt den samme taske, hun har købt de samme sko, hun har fået et ekstra hul i øret ligesom mig og hun har købt det samme computer etui.

Det går mig meget på, men er det mig der overreagerer. Burde jeg snakke med hende? Eller gøre noget andet?

Håber du kan hjælpe. <3

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg står også lidt i den samme situation lige for tiden. Hun køber de samme ting som mig men det er kun hende folk lægger mærke til har fået det. Du kan for det første lade være med at sige hvor du har købt det henne. Du burde også lige tale med hende så hun ved det.

  • Pige, Pige, 12 år

Kan godt forstå at du synes det er irriterende.
Mit forslag, ville nok være, at i måske kunne gå ud og shoppe sammen, og så kunne du måske vise hende alle mulige andre flotte bluser, eller præsentere hende for en ny stil.
Håber det kunne hjælpe☺️

  • Vil gerne hjælpe, Pige, 11 år

Hej jeg forstår godt du syntes det er virkeligt irri, fordi det gør min kusine også men du skal bare prøve at gøre nogen ting eller købe nogle ting som du ved hun ikke kan lide og hvis hun bliver ved så har du en god grund til at sige til hende at du ik kan lide at hun gør det samme som dig 😀 håber det hjalp!

  • Håber mit svar hjalp, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat