Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde

Hej alle

Mit problem er at jeg på en måde har “mistet” en bedsteveninde

Vi gik i klasse sammen for næsten 2 år siden, og der var vi bedsteveninder.

Men jeg flyttede så skole fordi jeg kom ind på en privatskole.

Det gjorde jeg sommer 2019

Vi snakkede stadig sammen efter jeg havde skiftet skole, og var bedsteveninder.

Vi så ikke hinanden ligeså tit men vi sov også sammen nogen gange osv.

Men hen det nye år, altså 2020 snakkede vi ikke så tit sammen mere.

Vi var sammen nogle få gange, men med nogle andre også.

Vi begyndte bare at snakke mindre og mindre sammen

Der er ikke sket noget mellem os

Men vi har bare ikke været sammen

og det har gjort at vi gled fra hinanden

Jeg er faktisk lidt ked af det,

for vi har så mange gode minder,

og hun var virkelig den eneste person

jeg nogensinde har mødt som var “ligesom” mig.

Altså vi var virkelig ens

Men nu føler jeg bare det er lidt “akavet” i mellem os.

Og det er jo fordi vi ikke har været sammen

Jeg skal være sammen med hende og en anden

hvor vi skal ud og gå om 1 uge.

Men jeg vil så gerne have det gamle tilbage.

Men jeg ved ik hvordan, jeg føler det er forsent.

Også fordi vi begge to jo er blevet ældre.

Og det er over et år siden, at vi var bedsteveninder

Og jeg ved ikke hvordan

Men ja.

Jeg har virkelig brug for nogle råd til at takle den her situation

Hvis i har nogle gode råd til hvad jeg skal gøre

må i meget gerne komme med dem

Mange tak ❤️

Hilsen den anonyme pige

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Jeg har prøvet præcis det samme, og jeg følte at min ven “var kommet videre” og måske ikke længere havde brug for mig.
For et par uger siden tog jeg mig endelig sammen til at gøre noget ved det – jeg skrev til ham på snap “miss u” en meget simpelt besked, men mit hjerte sad alligevel helt oppe i halse, fordi jeg var bange for svaret. Men den besked resulterede i et “lige over” hvor vi efterfølgende aftalte at facetime – og ofte skal der altså ikke mere til.
Når man har været så gode venner som i to var, er jeg sikker på at hun også savner dig! Selvom man måske føler at det er lidt akavet i starten skal der altså ofte ikke mere til end en simpel besked som min.
Håber du kan bruge min erfaring:)
Hilsen en pige der kender følelsen

  • Genert101, Pige, 16 år

Hej
Du skal ikke aflyse aftalen med dig id de ti andre men prøv at skriv til hende om hun vil være sammen en anden gang. Det er ikke så slemt som det kan lyde hvis du siger at det er et lidt akavet forhold i har lige nu. I skal bare lige komme i gang med en god samtale og så vil det sikkert være som de gamle dage igen bare rolig.
Håber jeg hjalp dig:)

  • Hej, Pige, 13 år

Hej du,

Jeg kan virkelig godt forstå hvad du mener, og det er også sket for mig på et tidspunkt med en af min gode veninder, faktisk mere end en gang. Jeg tror som du selv skriver så hænger det sammen med at man bliver ældre, og med alderen følger forandringen.
Jeg vil råde dig til at snakke med din veninde, for hvis du virkelig inderst inde vil beholde hendes venskab, så er det det værd. Fortæl hende at du føler at jeres venskab har ændret sig, og at du stadig gerne vil være din veninde fordi du savner hende.

Men en anden ting kan også være at du er fanget i de minder i har sammen, som helt sikkert er helt fantastiske. Men som jeg nævnte tidligere, når man bliver ældre forandre man sig, og det er helt i orden at vokse fra mennesker man har holdt af i lang tid. Jeg ved det er hårdt….ja jeg har selv oplevet det, at give slip på et gammelt venskab jeg håbede ville vare for evigt, men som bare ikke gjorde. Det er helt okay at man finder nye venner, og at man vokser fra de gamle. Nogle gange skal man bare acceptere at vi ikke kan være den samme person, som da vi var små, og derfor lære nye mennesker at kende som kan lære den nye dig at kende.

Jeg ved ikke om mit svar gav mening eller om du kan bruge det. Men bare husk på hvem du selv er, og at du ikke skal ændre dig bare fordi din veninde og dig ikke er lige så gode venner som i var en gang.

Hilsen en pige som har oplevet præcis det samme som dig, og som krydser fingre på dine vegne.

  • Håber at det hjælper, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat