Brev

Veninde

Har en veninde, som jeg ikke ser så tit.

Føler ikke vi har noget at snakke om med hinanden mere.

At vi ikke passer sammen mere.

Synes ikke det er hyggeligt at være sammen,

og har ærlig talt ikke lyst til at ses mere.

Men det kan jeg jo ikke sige til hende.

Hun spurgte for lidt tid siden om vi skulle ses,

hvor jeg sagde at jeg ikke kunne.

Nu har hun spurgt igen.

Ved ikke hvad jeg skal gøre.

Om jeg bare skal blive ved med

at komme med undskyldninger indtil hun stopper?

For kan virkelig ikke få mig selv til at sige det som det er.

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

hej jeg er en pige på 11 år og jeg har et svar jeg syndes du skal tale med dine forældre og måske kan de fortæle dig hvad du skal gør

  • Anonym, Pige, 11 år

Vis hende at du ikke er interesseret mere (ikke med ord men med handling). Hun bliver måske ked af det men sådan er livet. Mennesker glider fra hinanden og det er ikke skamfuldt ikke at gide være venner mere. Hun vil få nye venner på et tidspunkt.

  • k, kattemis, 15 år

Hej
Jeg syntes at du skal snakke med hende om det, og måske sige at du syntes at i er gledet fra hinanden og har ikke tid så meget til at ses mere. Jeg ved godt at det kan være hårdt at sige det til hende, men syntes at du burde prøve

Knus og kram og held og lykke:)

  • XoXo, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat