Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ven og veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Fortæl dem hvordan du har det, hvis de ikke vil være sammen med dig derefter, så er de ikke rigtige venner!

  • Flødegurl, 15 år

Hej, jeg ved ikke om dette er en lidt hård besked, men jeg har selv en ven og veninde. I dette tilfælde er det mig og min ven der er sammen. (Ikke kærester, bare venner) Men jeg er desværre lidt træt af min veninde, og ved ikke hvordan jeg skal sige det til hende… Måske det er sådan din ven og veninde har det, hvis du føler at de undgår dig?

  • M****, 13 år

Jeg synes du skulle prøve at snakke med dem og fortælle hvordan du føler som jeg forstår er det kærste problem men hvis de ikke ville snakke til dig så har de ikke fortjent dig jeg har prøvet at afslutte nogle venskab og kærste og det er rigtig hårdt men jeg er kommet over dem nu prøv også måske efter at have snakket og hvis det gik galt at snakke med dine forældre tro mig voksne ved mere ind du tror og sig hvad der skete og hvordan du følte vær stærk håber vi mødes en dag ses

  • Anonymous, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat