Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ven der self-diagnosere

hej er en pige på 13.

jeg har en vendinde som jeg er virkelig træt af.

hun er sød nok i sejselv men de her ting

gør mig virkelig træt. hun selvdiagnusere alt.

hun tror hun har autisme, asbærkers, ocd, bipuler,

ankst, socialt ankst, deprasion, tourattes, scetshyphonia,

hun tror selv hun har demens fordi hun glæmte noget.

nu siger hun at hun har spiseforstyrelse.

og ikke tør spise mange kalorier,

men to sekundter efter køber hun to chocolade bar.

men det der gør mig mest frustræret

er at jeg fra et år siden

bliv diagnuseret (proffesionelt) med ADHD.

da jeg endelig sagde det til hende. støttet hun mig ik.

hun åbnede sin computer og søgte på ADHD.

hun sagde jeg ikke havde det.

i stædet diagnuseret hun sig selv med det.

jeg tror hun går igennem noget

og føler hun har brug for opmærksomhed.

hvordan skal jeg hontere det.

jeg vil gerne sigde at jeg bliver ked af det

nå hun snakker om det.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Det ret normalt nu for teenagers på jeres alder at gøre det. Det totalt dumt og cringe men det populært nu og folk får opmærksomhed på denne måde og føler sig måske lidt mere specielt. Lad hende gøre det hvis hun har lyst til det. Måske fortryder hun det en dag, måske ikke, det hendes liv. Du behøver ikke at være jo besties med hende så no stress. Det kan være totalt irreterne at hun siger at du ikke har ADHD når du har fået det proffesionelt checkede, men hun forstår bare ikke hvordan det virker og det jo helt okay. Lad hende leve i hendes verden, i begge to unge, måske tar hun sig sammen når hun bliver ældre, men lige nu lad hende være barnlige, det derfor vi er unge.
Håber du klare det får en god weekend jo!
Mvh. J

  • J, 17 år

Det kan jeg godt forstå er træls men du skal huske på at… nogle gange kan man godt komme til at tro at man er det ene og det andet. Jeg kan sagtens følge dig i det. Jeg ville selv synes det er træls. Der kan være 2 grunde til at hun tror hun er alle de ting. Måske har hun faktisk en diagnose… som gør at hun bliver bange og bekymret og overtænker og tror hun har de forskellige ting. Jeg kan godt tro jeg har en masse på grund af den angst jeg har. Det kan også bare være at hun har brug for at vide at hun er god nok… måske hold lidt afstand fra hende?

  • Sara

Hej med dig.
Jeg kan sagtens forstå at det kan virke frustrerende at høre på. Jeg tror du er en meget omsorgsfuld veninde som bekymre sig men også har svært ved at håndtere den her situation. Jeg synes dog alligevel at du skal skrive pænt om din veninde. Alle mennesker i den her verden kan have det svært og vi bliver nødt til at acceptere hinanden som dem vi er…. Det kan være hun har det super svært. Det kan være hun har en diagnose der gør hun er bange for en masse ting som fx de diagnoser … eller som gør hun fortæller sig selv det. En spiseforstyrrelse er også flere forskellige ting: bulimi, anoreksi , atypisk spiseforstyrrelse mm så derfor så prøv og fortæl hende ærligt at du føler dig ked af det når hun er sådan ved dig…. og snak måske med en voksen om det? Måske hendes forældre ved noget du ikke ved

  • S.

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat