Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ven

Hej det er fordi min bedste ven

har lagt an på min kæreste

og hun sagde selfølgelig nej

men bare sur på ham

og vi har så skrevet grimme ting til hindanden

men jeg har en lille smule fortrudt

og hadr og være uvenner

og ved ikke hvad jeg skal gøre

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg tror det bedste du kan gøre er at tænke det hele helt igennem….
-Syntes du virkelig det er fair for dig selv?
-Og hvordan ville du have det vidste det skete igen?
– Vil du kunne se din bedste ven i øjnene uden at være sur/ ked af det?
Hvis du ikke kan sige ja til tingene tror jeg det rette er at fortælle ham uden du skriver/taler grimt… At du bliver ked af det og at du ikke vil finde dig i det… Så er det din vens valg hvad de tænker? :))
Det er iværtefald det jeg tænker
For du fortjener så meget bedre….
Jeg ville også spørge mig selv om en bedsteven ville gøre det?
Hilsen
Mig

  • En pige som ville hjælpe alle hun kan💕, Pige, 14 år

det din ven gjorde var ikke okay og du har ret til at være sur på ham, hvis du gerne vil beholde ham som ven burde du snakke med ham, fortæl ham hvad du føler

  • pige der gerne vil hjælpe, Pige, 12 år

Hej!
Jeg ville klart snakke med din kæreste om det, og spørger hvad hendes holdning er til det. Hvis hun kun kan lide dig, så ved du hun også vil afvise din ven.
Og derudover snak med din ven, men skriv ikke grimt til hinanden eller du kan i hvert fald holde din sti ren. Skriv at du ikke synes det var okay, og snak evt. med ham, hvorfor gjorde han det. Hvis han bare bliver ved, skal du måske overvejen om han er den rigtige ven for dig.

håber du kan bruge mit svar:)

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat