Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ven

Hej

Jeg har en ven, og vi har været venner siden 2 klasse.

Vi har altid haft det sjovt sammen,

men her på det seneste er han begyndt

at ignorere mig mere og mere.

Nogen gange har vi det mega sjovt sammen,

men den næste dag gider han ikke engang at tale med mig.

Nogen ville sikkert sige at det er fordi at han er en dreng

og jeg er en pige, og vi vokser fra hinanden,

men sådan er det slet ikke.

Han er trans, men hænger stadig mest ud med pigerne,

og de fleste ved det ikke.

Men jeg kan snart ikke holde det ud mere.

Han en af mine eneste rigtig gode venner,

og tanken om at miste ham er uudholdelig.

Jeg tror at vis jeg soger det til ham,

vil det påvirke vores venskab og gøre det akavet.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 13
Alså nogen drenge og piger bliver meget generte når de kommer op i den alder, så det kan være han er blevet Gernert over for dig, men du kan jo også spørge om der er noget galt:)
Han kan ikke blive sur på dig hvis du spørg om det, for så er du bare sikker på at han er okay!:)
Held og Lykke
Kh mig!!;)

  • Den søde;), Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat