Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ven

Hej

Jeg har en ven.

Jeg ville nok sige min bedste ven.

Hun er mega fantastisk

og jeg er virkelig glad for

at være venner med hende.

Her på det seneste har det dog

været lidt mærkeligt.

Vi plejer altid at tale virkelig godt sammen,

men på det seneste

sidder vi tit bare i stilhed.

Hvad kan jeg gøre?

15 år
Svar fra andre

Børn

Prøv at at snakke om det med hende, se om der er noget galt

  • hjælper, Pige, 15 år

Hej pige på 15
Jeg står også selv i et problem med min veninde lige nu så kan sagtens sætte mig ind i hvordan du har det
Jeg synes du skal prøve og spørger nogle af dine veninder om som også er veninder med din veninde det kan være de ved noget eller har set noget
Ellers prøv at snakke med hende om det det kan være hun har noget hun ikke helt hvordan hun skal fortælle det til dig
Håber jeg kunne hjælpe❤️

  • Pigen der prøver at hjælpe, Pige, 12 år

Hej

Jeg har selv stået i samme situation med min veninde som jeg havde haft i mange år, jeg spurte ind til om der var noget galt, hun blev ved med at sige at der ikke var noget galt, men efter noget tid fortalte hun mig at det var fordi at der var sket noget dårligt i hendes liv.
Jeg har også prøvet det med en anden veninde hvor det blev mere og mere akavet. Efter lidt tid spurte jeg hende om hun også havde tænkt, at vi havde haft det lidt akavet på det sidste og det syntes hun også. Vi blev enige om at vi nok bare var groet fra hindanden, vi ses stadig nogle gange.
Jeg syntes at du skal gøre det samme, altså spørge ind eller bare vente i lidt tid og se om i stadig ikke har meget at tale om.❤️

  • J, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat