Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ved ikke hvad jeg skal gøre!?!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg synes du skal tage en pause. Snak med nogle andre. Det er vigtigst at du beskytter dig selv og gør hvad der er godt for dig. Det kan godt være svært. Men hvis de siger grimme ting skal du bare lade dem være. Hvis de så bliver rare at hænge ud med kan du altid snakke med dem igen.

  • lee, nonbinær, 14 år

Jeg har selv været i sådan en situation. Jeg startede med at skrive/sige at jeg gerne ville have en pause og prøve at være sammen med nogle andre. Så efter noget tid kan du tænke om det var bedere at være sammen med drengen og pigen eller om du har det bedre som med de nye venner. Og tro mig det hjalp virkelig mig nu har jeg nogle dejlige nye venner og en kæreste.
Men jeg synes du skal sige det til dem men det kan være meget Svært og så kan du jo gøre sådan her.

Held og lykke ❤️

  • Kat🐈‍⬛, Pige, 11 år

jeg tænker bare du skal holde en pause, søde, vær sammen med nogle andre, kigge mindre på skærm (så er man ikk så træt) prøv at spis mere morgenmad og få en større madpakke det hjælper også hvis du er træt, gå tidligere i seng, og som du nævner i brevet vil du gerne blive ved med at være venner med dem så kunne du måske snakke med dem om at du ikk synes det er så rart, tal også med en lærer som du er tryg ved og fortæl den lærer hvordan du har det

PS. du er så sej og stærk at du skriver her inde high five!!!
KH. Papaya-Pigen

  • Papaya-Pigen, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat