Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Være social…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej pige på 15 år.
jeg plejede selv at have problemer med at være social og har det stadig, men jeg tænkte dog at jeg ville prøve at give et råd eller to fordi de har hjulpet mig med at komme ud af min skal.

det her lyder måske lidt mærkeligt men prøv at ignorer dig selv. nogle gange kan der være nogle negative tanker i hoved som gør at man lukker helt ned og har svært ved at være social og de tanker skal bare ud!
hvis man sider i en akavet situation hvor der ikke er nogle der taler så prøv selv at spørg ind til de andre og spørg om deres interesser. af min afaring kan folk nogle gange være mindre social med dem som ikke taler fordi der er en slags væg mellem dem hvor de føler at man ikke kan komme igennem. så prøv at spørg ind til deres interesser og find ud af hvad for en form for person de er og udforsk dine muligheder.

  • Anonym, Pige, 15 år

Heyy, oplever det ikke selv men en af mine gode veninder har det ligesom dig og spørger endda tit efter/midt i arrangementer om hun virker irriterende eller mærkelig. Og jeg har aldrig nogensinde lagt mærke til at hun er nogen af delene. Du overtænker det bare! Jeg siger de mærkeligeste ting, men er stadig vellidt af alle. Er råd er måske at have nogen “vendinger” i dit hoved altså fx alle de sociale er tit sådan “shit det var hårdt” eller “fuck man” eller noget som de bare råber når de ikke helt ved hvad de skal sige. Det er min mindre sociale veninde begyndt også at gøre (med sine egne vendinger, du må helt selv finde på dem) og det hjælper hende rigtig meget så det bliver mindre akavet).

  • Hh, Pige, 15 år

Jeg har det præcist på samme måde! Den eneste jeg taler normalt med er min veninde. Men det hjælper nogle gange at trække vejret og så prøve at spørge ind til dem. Det kan få en samtale i gang uden at du selv behøver at finde på noget at sige!

  • Hej, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat