Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Uvenner for tit

Kære BørneTelefonen

jeg har brug for et råd.

Jeg bliver hele tiden uvenner med mine veninder.
Når jeg er slut med et skænderig begynder et nyt.
Det sker hele tiden, for tiden.

Har flyttet skole og har ændret mig.
Og holder mig helst ude af skænderiger, men kommer hurtigt ind i dem.
Der bliver skabt drama omkring mig og er uheldig for tiden.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hold dig så meget udenfor skænderierne som du kan. Hvis du kommer med i et så prøv at løs det. Vi hader også selv når vi er med i et skænderi med vores venner, men man må bare prøve at løse det. Hvis du er sammen med nogle som du hele tiden skændes med så prøv at finde nogle andre at være sammen med.

  • Dinah og Isabella, Pige, 12 år

Prøv at finde nogle andre at være sammen med, end kun dem du altid bliver uvenner med. Måske ville det være nemmere at være sammen med drenge?

  • En klog klasse, 12 år

hvis hun altid skændes med dig er hun nok ikke den rette veninde prøv at finde nogle andre måske nogle fra en klasse over dig fordi de har sikkert prøvet det sammen og har noget erfaring med sådan noget:)

  • Ensom pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat