Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Utryg

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Føl hvad du føler for, hvis din ven udnytter dig med at bruge dig når han er alene, og spiller Karl smart når andre er der, er han nok falsk.
Og du er kommet i 7 klasse mange af pigerne kan godt have humorsvinginger.
Eller tro de er noget fordi de har rykket en klasse op, eller så lære de noget de “ældre” har sagt.
Men hvis din ven bare gøre dig til “grin” foran de andre for at spille Karl smart.
Skal du gå din vej eller prøve at spille lidt kold som om du er ligeglad eller bare sig det til dine forældre, de har nok været igennem det.

  • duersødhihi, Pige, 18 år

Nu hvor du er venner med dem er det jo meget godt. De har interesse for dig, men synes du skal være klar til at hoppe fra hvis der sker noget uventet/dumt. Så ikke være en del af det. Jeg tror ham der er øverst i hierarkiet, bliver nød til at spille en rolle, fordi han ikke vil være “blød” overfor dig måske. Ellers så spørger dem hvordan de har det med dig. Du burde kunne se om de lyver lidt, med deres kropssprog og tonen i sproget.
Ellers så find nogle udenfor skolen eller i parallelklassen.

  • Pigen, Pige, 14 år

Snak med en du er tryg ved

  • Dyreelskeren, Pige, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat