Brev

Uskyldige løgne

Jeg er en pige på 13

Jeg lyver tit for mine veninder, ofte bare nogle hvide,

men hvornår er det “forkert” at lyve?

Alså fx hvis de skriver om jeg kan være sammen ignorere jeg dem,

og skriver så senere undskyld så den ikke min mobil var slukket.

Tror problematisk nok de snart har luret mig,

men jeg kan bare ikke klare alle de der hvorfor kan du ikke?

Hvad skal du da- spørgsmål.

Nogle gode råd?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13.
Jeg lyver selv nogle gange f.eks hvis nu der er en en jeg ikke er så glad for spørger om jeg vil/kan være sammen. Hvis jeg ikke gider siger jeg bare nej skal slå græs eller skynder mig at sige at jeg har en anden aftale og for lavet en så hun ikke ved at jeg lyver.
Det er dumt f.eks at lyve om at man har en hund eller skal flytte eller sådan noget med en lille hvid løgn engang imellem sker der intet ved.

Håber jeg kan hjælpe kh Nope!🔥

  • Nope!🔥, Pige, 11 år

det er vi alt får mange alt alt ALT får mange der har prøvede,men hvorfor vil du ikke være sammen med dem,får hvis de en dag ikke vil være sammen med dig eller ignorere dig så er det fordi de gør gengæld/gør det samme som du gjorde et godt råd her snak med dem eller dinne forældre eller din lære eller hvis du har en storesøster så snak med hende,hun har sikkert prøvede lignene.

  • stella, Pige, 11 år

Hejsa pige du er ik’ den eneste🙃
Der er det der med at man ikke har lyst og så får løjet lidt:-)
Det bedste du kan gøre var nok at fortælle at du måske ikke var så vild med alt det der hænge ud noget.
Bare husk altid at sige tingene på en god måde som dine veninder ikke bliver triste af!

Det er sejt af dig at skrive
Kram her fra 💛

  • Anonym, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat