Brev

Nye venner

Hej

jeg ville gerne havde nogle ny venner

men ved ikke hvordan

eller om folk bare ville tænke jeg er mærkelig

jeg har nogle god venner

men ville gerne havde udvidet min venne kras lidt

folk syndes også jeg er en nørd

så plis hjælp

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 13 år,

Jeg forstår godt, at det kan føles svært at få nye venner, når man føler sig anderledes og bliver betegnet som en “nørd” af sine klassekammerater. Det kan føles som om, at man ikke passer ind, og at andre ikke vil acceptere én for den, man er.

Men det er vigtigt at huske på, at alle er forskellige, og at det er en styrke at have interesser og hobbyer, som man brænder for. Selvom nogle af dine klassekammerater måske ikke forstår eller deler dine interesser, betyder det ikke, at der ikke er andre derude, der gør det.

Prøv at tage initiativ til at finde andre, der deler dine interesser og hobbyer. Det kan være gennem klubber eller foreninger uden for skolen, hvor du kan møde andre, der har samme passioner som dig. Det kan også være, at der er andre i din klasse, som har lignende interesser, men som du ikke har opdaget endnu.

Husk på, at det er vigtigt at være stolt af, hvem man er, og at man ikke behøver at ændre sig for at passe ind eller behage andre. De rigtige venner vil acceptere dig for den, du er, og det er bedre at have få, men sande venner, end mange overfladiske bekendtskaber.

Jeg vil gerne dele med dig, at jeg selv blev mobbet i folkeskolen, og jeg ved, hvor svært det kan være at føle sig alene og isoleret. Det kan føles som om, at man ikke er god nok, og at ingen vil acceptere en for den, man er.

Men det er vigtigt at huske på, at det ikke er din skyld, hvis du bliver mobbet eller føler dig udenfor. Du er god nok, præcis som du er, og du fortjener at have venner, der accepterer og respekterer dig.

Det kan tage tid og tålmodighed at finde de rigtige venner, men det er vigtigt at huske på, at det er muligt. Ved at være venlig, åben og tålmodig vil du skabe muligheder for at møde nye mennesker og skabe relationer. Og husk, at Børnetelefonen er her for at støtte dig, når du har brug for det.

Jeg ved, hvor svært det kan være at føle sig alene i skolen. Derfor vil jeg gerne dele nogle råd, som jeg selv brugte, og som måske kan hjælpe dig med at finde venner og føle dig mere tilpas i skolen:

Vær venlig og åben: Da jeg blev mobbet, følte jeg mig ofte usikker og bange for at tale med andre børn i klassen. Men jeg indså hurtigt, at hvis jeg ville have venner, var jeg nødt til at være venlig og åben over for andre. Jeg prøvede at smile mere og være mere positiv i min tilgang til andre, og det gjorde en stor forskel.

Find fælles interesser: Jeg begyndte også at se efter fælles interesser med andre børn i klassen. Hvis jeg hørte, at nogen var interesseret i noget, som jeg også var interesseret i, ville jeg forsøge at tale med dem om det og vise min interesse. Det gav mig noget at tale med dem om og hjalp os med at opbygge en forbindelse.

Tag initiativ: Da jeg blev mobbet, ventede jeg ofte på, at andre børn skulle komme og tale med mig. Men jeg begyndte hurtigt at forstå, at jeg også var nødt til at tage initiativ. Jeg begyndte at tale med andre børn i klassen og invitere dem til at hænge ud i frikvartererne eller i fritiden. Det var svært i starten, men det gav mig også en følelse af kontrol og gjorde mig mere selvstændig.

Vær tålmodig: Det kan tage tid at finde nye venner, og det er vigtigt at have tålmodighed og være åben for muligheder. Det er ikke altid nemt at finde nogle, som man føler sig godt tilpas med, men det er vigtigt at huske, at det er en proces, som tager tid.

Endelig vil jeg gerne sige, at det er vigtigt at være tålmodig og ikke give op. At finde nye venner kan tage tid, men det betyder ikke, at det ikke vil ske. Prøv at være åben og venlig over for andre, og søg efter muligheder for at møde nye mennesker. Og husk, at du altid kan kontakte Børnetelefonen, når du har brug for hjælp eller støtte.

De bedste hilsner,

Den Venlige Sjæl

  • Den Venlige Sjæl, Dreng, 16 år

Hej pige på 13 år, Jeg havde det præcis lige som dig i 2021 der var ikke så mange der kunne lide mig og jeg var faktisk bare en nørd. Jeg har nu flyttet skole og startede med at være sammen med folk fra min klasse. Der efter udviklede det sig til parallelleklasser. Og så fik jeg venner fra de andre klasser som var lidt ældre end mig og nu er jeg blevet venner med mine venners venner og deres venner med, lidt kompliceret men start med din klasse eller måske tag i ungdoms klub eller fritids aktiviteter. Det har ihvertfald hjulpet mig håber også det ka hjælpe dig. Husk nu at hvis dine tideligere venner eller nogen du måske slet ikke har været venner med bagtaler dig eller snakker grimt om dig så ik lad det rive dig ned bare være glad for i ikke er venner mere 🙂

  • Hende den bette, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat