Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nude fra veninde

Jeg har fået et nude fra en af mine veninder.

Selvom vi har snakket en del om nudes

og om at sende billeder og sådan noget i klassen

blev jeg alligevel overrasket.

Jeg har ikke reageret endnu

og det er jeg lidt flov over

for føler mig lidt som en kylling.

Men ved ikke helt hvad jeg skal gøre.

Noget i har været ude for?

Hvad gør jeg?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Jeg ved ikke hvad en nude er, men jeg tror det er en slags billede… Hvis det er det, kan jeg give dig et råd. Aldrig send hende et tilbage! Det lyder som et ret ubehageligt billede, og du virker ikke som om det er en særlig fed situration du står i.

  • Anonym

I min venindegruppe sender vi rb til hinanden. Det er sådan en slags tillidserklæring til hinanden og bevis på at vi stoler på hinanden. Og så synes jeg jo det er lidt sjovt at modtage. Men det kommer jo an på hvilket forhold man har til hinanden og du skal jo kun gå ind i det hvis du føler for det. Men gætter på det er også er sådan en slags tillidserklæring fra din veninde.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej det lyder som om du er i en svær situration og jeg forstår dig. Hvis du syndes at det er ubehageligt at modtage den nude selvom den var fra din måske tætte veninde skal du sige det til din veninde selv om det måske er grenseoverskredne fordi elers ved hun det ikke og måske sender flere nudes

knus fra Liv

  • Liv, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat