Brev

Trio

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg ville bare sige at det også er sket for mig
Jeg havde 2 venner og jeg følte præcis som dig, at jeg ikke kunne komme ud af gruppen, og det var forfærdelig, Den ene ville bagtale alle og den anden ville være lidt for meget.
Til sidst blev det for meget, jeg fortalte dem “Hør piger, jeg synes virkelig i er nogen fantastiske venner, men i er bare for meget nogen gange, vis i ikke vil gøre det bedre… Så er jeg dsv nød til at sige at jeg ikke vil være med i denne pige gruppe….” (det endte med at de aldrig ville tale med mig igen :/) Men jeg synes stadig at du burde fortælle dem det du føler
Kh: Kaya

  • Kaya, Pige, 12 år

Hej pige på 11 år.

Det er en rigtig god start at du er kommet frem til at du ikke kan være dig selv når du er sammen med dem. At den ene bagtaler din ven er bare heller ikke okej!

Hvis du ikke kan finde modet til at sige det direkte så synes jeg at du istedet for at være sammen med dem i fritkvarterene (jeg ved at det er Corona tid men når det bliver normalt igen) være sammen med din ven eller nogle af de andre.

Hvis du nu tør så synes jeg at du helt straight up skal sige “Prøv at høre, det her går ikke. I bagtaler folk og er nogle rigtige lorte. Jeg gider ikke være sammen med jer forsat hvis i ikke tager jer sammen”. Så får du det sagt og så er der ingen usikkerhed omkring hvad du mener.

Hav det godt!

  • Sksksk, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat