Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tredje hjul

Hej jeg har 2 venner

De er virkelig gode venner

Vi hygger os altid

når jeg er sammen med 1 ad gangen

Men når vi alle 3 er sammen

er jeg holdt udenfor

De ignorer mig tit

Og fx giver hindanden fødselsdagsgaver

men glemmer helt min fødselsdag

Hvad skal jeg gøre

Kh pige der bare vil have venner

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej Pige 🙂 Jeg er en 17 årig pige på gymnasiet som har det på samme måde. Det er meget typisk for piger at gøre sådan fordi piger tit og ofte har en tendens til at ønske EN bedste veninde man kan snakke om alt med, men det skal man ikke bebrejde dem for. Det er normalt og det kan sagtens være at dine veninder slet ikke er bevidste om at de sårer dig. Du kunne forsøge at tale med dine forældre om det eller en anden du stoler på. Du kunne også prøve at tale med dine veninder om det, så de bliver mere bevidste om det og måske derfor også husker dig mere. Hvis det ikke hjælper, så prøv at kigge rundt i din klasse. Er der nogen som også er et tredje hjul selvom det virker til at de har det fint? Er der nogen som er alene? Er der nogen som ikke har nogen venner? Hvis ja, så prøv at bliver venner med dem. Det kan også hjælpe at få drengevenner da drenge plejer at være med bedre til at danne gode trioer. Drenge er bedre til at holde sammen.
Håber det kunne hjælpe. Jeg håber du får det bedre og husk på at du ikke er alene <3

  • Personen uden personlighed, Pige, 17 år

I sådan en situation er det vigtigt at vide at du ikke er alene.
Hvad jeg skal til at sige kommer til at lyde barskt og hvis det er noget du vil overveje kan det blive utroligt svært for dig. prøv lige at lukke øjnene. Tænk på dem, dine venner. Hvad føler du? Jalousi? Glæde? Had? Prøv at overvej om de er din tid hver, jeg er sikker på at der er masser af personer som gerne vil nyde dit selskab, så det skal du ikke bekymre dig om. Hvis du tænker du kan bruge tiden bedre sammen med andre, eller med dig selv for den sags skyld, så har du nok ret. Du kan prøve at tage en snak med dem, enten sammen alle 3 eller 1 af gangen. Og nu, det allervigtigste. HVIS de bliver sure, begynder at bagtale dig, eller på nogen måde er onde mod dig, så har de nok ikke fortjent dit selskab fra starten af.
Kram, pige der prøver desperat.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej det er så sej du siger det, nogle råd er at sige det til dem eller få nogle nye venner selv om jeg ved det kan være svært at få nye venner og det er også nogle råd som jeg lyttet til da jeg var igennem det

Kh pige

  • Pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat