Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Træt af at bære andres problemer

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Måske i også skulle snakke om hvordan du har det?
Eller hvad der sker i dit liv?
Jeg kan nemlig godt forstå at det er ret trættende hele tiden at skulle høre om hendes problemer, specielt hvis det KUN er hende i taler om.

Hvad med at du når hun begynder at tale om hendes problemer prøver at foreslå at i stopper med at snakke problemer, og laver noget hyggeligt eller snakker om noget andet.
Jeg tænker det vil være rigtig godt for jer begge at få tankerne hen på noget andet:)

– Dels fordi det må være rigtig hårdt for dig at bære rundt på hendes problemer!

– og fordi jeg tænker at det også må være rart for hende hvis hun havde et venskab hvor det ikke handler om hendes problemer, men om at have det mega sjovt

Selvfølgelig kan i også nogle gange snakke sammen om hvordan i har det❤️
Det er bare vigtigt at det ikke KUN handler om hende, men også om dig!

Bedste hilsner

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej! Jeg har haft et meget lignende situation før. Personen kom kun til mig når hun havde et problem og jeg følte mig som hendes psykolog. Vi talte dog aldrig om mig eller mine problemer. Er det Mon også sådan du har det?

Jeg forstår godt det kan være redt træls, især hvis man ikke har så mange andre venner til at være med I stedet for personen.

Jeg syntes der er et par ting du kan gøre:

Step 1. Hvis hun har et eller et par store problemer hun bliver ved med at snakke om syntes jeg I kan prøve at løse dem sammen. Det her virker dog selvfølgelig kun hvis hun ikke finder nye lige efter

Step 2. Sige det til hende. Jeg ved godt du ikke vil ødelægge jeres venskab, og jeg forslår ikke du siger”jeg er træt af dine problemer”, men måske bare ” Der er så mange problemer lige for tiden, skal vi ikke prøve og glemme lidt om det og snakke om noget andet?”.

Hvis det ikke virker eller hun kommer tilbage til sine problemer lidt efter, prøv ” Jeg ved godt du er rigtig træt af det, men jeg har også haft en lidt hårdt dag I dag, kan vi måske chill sammen lidt I stedet?”. Men hvis hun ignorerer alt det her og går tilbage så prøv:

Step 3. Byg en ny social cirkel. Jeg siger ikke du skal give op din ven, men det ville måske være godt med lidt tid hvor du kan være fri for hendes problemer. Jeg ved godt det ikke er så nemt med at bare “finde venner”, men noget der hjalp mig meget var at gøre det over noget jeg brændte for.

Har du en hobby du elsker og vil gerne blive ednu bedre til? Eller noget du syntes er spændende og virkelig gerne vil lære? En fritidsaktivitet/kursus kan virkelig hjælpe med mange ting. Du kan have det sjovt med det du elsker, og samtidig være sammen med folk som forstår og har samme interesser som dig. Du kan finde dit “folk” på en måde og selv hvis det er en gang om ugen er det bare sådan et lettelse at kunne grine og vokse sammen med andre børn på den måde. Jeg vil annealed det selv hvis Step 1 eller 2 virker.

  • Turbo, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat