Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Toxic forhold med bedste veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej…

Du kan prøve og snakke med hende om det, forklare hvordan du føler.
Hvis hun så ikke forstå det, kan du jo tage afstand fra hende.
Men det er vigtigt, at du fortæller hende det inden du bare sådan tager afstand.
For så kan hun jo ikke lave om på noget eller vide, at der er noget galt… Hun vil nok blive meget ked af det, hvis du lige pludselig ikke snakker til hende mere, uden nogen grund…

  • NetflixLover, Pige, 15 år

Hej!! Her kommer et pænt langt brev

Jeg stod i præcis det samme problem for et år siden. Vi var meget glade for hinanden og havde været bedste venner i flere år. Pludselig begyndte jeg at tænke over, at jeg ikke rigtig havde lyst til at være sammen med hende længere. Jeg synes det var underligt, fordi vi går i klasse sammen og havde været bedste venner i flere år. Men det er faktisk helt naturligt at have det sådan, især når man går i puberteten og der også er mange andre ting der ændrer sig.

I starten prøvede jeg lidt på at give hints til at jeg ikke gad hænge ud med hende længere, fx ved at stoppe med at spørge om hun ville hjem til mig. Det kan du jo prøve på, for så kan det være at hun har det på samme måde, og i langsomt glider fra hinanden uden noget drama. I mit tilfælde lagde hun dog ikke mærke til det. Så til sidst blev jeg bare nødt til at skrive til hende, at jeg gerne vil have en pause. Hun blev mega ked af det, fordi hun ikke følte sig klar til at give slip på vores venskab. Også selvom jeg havde ret dårlig samvittighed over det, så fortryder jeg det ikke, for ligesom du siger følte jeg også at hun var begyndt at blive toxic. I dag, et år senere, snakker vi ikke rigtig sammen længere, og vi har begge to fået nye vennegrupper som er bedre for os begge to.

Jeg synes bare du skal sige til hende hvad du føler. Hvis dit indtryk er, at i begge to bliver jaloux på hinanden tit, så kan det jo være hun har det på samme måde. Du kan starte med at sige at du gerne vil have en pause. Hvis du så begynder at savne hende, så kan det være i skal vende tilbage til hinanden, men hvis du ikke gør så stopper i nok med at snakke og så sker det helt af sig selv. Håber du kunne bruge det til noget!

  • Mig, Pige, 14 år

Sådan havde jeg det faktisk også med min livslange bedste ven. og selvom du nok ikke vil kunne lide det skal i måske holde en pause fra hindanden og få andre venner. Håber det hjalp

  • Rocket Racoon, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat