Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tips til at få venner?

Hey.

Er en blanding mellem introvert og ekstrovert.

Det er ret forskellig

om jeg kan snakke med nye mennesker.

Det afhænger lidt af hvor åbne de er som menneske.

Men dem der ikke åbner sig op så let

ved jeg ikke hvordan jeg skal komme i kontakt med?

Nogen der kan hjælpe/har tips?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej!
Jeg er en mega introvert og har altid haft det sværg med at få venner. Men lige på det seneste har jeg gået meget på den her ene café og der mødte jeg nogle mennesker jeg gerne ville være venner med. Det var lidt svært i starten men hvis du bare spørg ind til hvordan de har det i skolen, om deres venner, hvordan de har det osv. så på et eller andet tidspunkt begynder det bare at køre. Det har i værtfald virket for mig!❤️

  • V, Non-binær, 14 år

Du lyder præcis som mig, det er forskelligt hvor åben jeg er fra dag til dag og omkring bestemte mennesker. Jeg har selv virkelig svært ved at få venner og kæmper lige nu med små problemer i min venne gruppe, det nyt jeg har en gruppe af venner men de er alle virkelig søde, vi er nemlig gruppe upopulære børn der har fundet sammen og holder godt fast i hinanden så mit råd er prøv at snak med de upopulære, eller prøv at sige det til din lærer forslå måske i kunne lave fælles lege så du kan komme tættere på de andre

  • Du kan godt!, Pige, 14 år

Hej pige på 14 jeg er dreng på 15, men det er vel same-same.
Jeg er også meget introvert i skolen, men ekstrovert med folk der har samme interesser som mig. Prøv at gå til nogle fritidshobbyer som kunst eller spejder. Så er de normalt mere åbne, fordi du allerede ved, hvad de interesserer sig for. Det virkede for mig!

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat