Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svært i skolen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg kender det på en måde. I starten af gym gled jeg over i en gruppe, som jeg enligt senere ikke synes var så interessante, så jeg begyndte at snakke og komme ind i den anden drenge gruppe i min klasse, som var meget sjovere og gav mig flere kontakter på skolen og fik mig til flere fester. Alt i alt tror jeg at du skal prøve at komme ind i den anden gruppe. Du siger dog at de ikke vil, hvilket jeg ikke er sikker på hvad betyder, om de ikke kan lide dig eller noget. Men prøv st hvis dem hvem du er, hvis ikke de accepterer dig, er det nok bedst at du ikke hænger ud sammen med dem.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Hej jeg forstår det så godt føler også mig uden for men så gik jeg på Facebook og gik ind på en gruppe hvor at Jan kunne finde venner i gennem snap og så nu har jeg fået nye venner og har det bedre så det vil jeg helt klart anbefale

  • Pige 14 år, Pige, 14 år

Hej pige på 14.

Jeg forstår udmærket hvordan du har det. Jeg tror de fleste vennegrupper kommer i forandring imellem 13-16 alderen, fordi her begynder folk at ændre sig. Især de grupper som har været sammen siden de helt små klasser, hvor leg var det eneste man skulle være enige om.
Jeg tror alle bliver nødt til at acceptere at når puberteten rammer, så ændre folk sig, og dermed ændre deres interesser. Det glæder bare om at begynde at socialisere sig med dem der stadig interessere det samme som dig.

Håber jeg kunne hjælpe dig, og gøre tingene lidt mere klart.
Mvh. SS

  • SS, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat