Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Spørgsmål til alle!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

det er det der er svært at gøre når man ikke ville såre nogen. min klasselærer siger altid at man kan sige alt, så længe man siger det pænt.
du kan prøve det her:

du sårede mig virkelig da du gjorde det her, og det får mig til at føle jeg ikke kan stole på dig. jeg har ikke noget imod der, men jeg har brug for tid og plads, så måske kan vi holde en pause.

  • ny pige, Pige, 16 år

Hej søde pige på 13😊
Nu er jeg jo lidt ældre end du er, men lad mig her give dig et godt råd baseret på mine egne erfaringer.
Min bedste veninde, som jeg nok har kendt siden før vi kunne gå, og jeg blev frygtelig uvenner da vi var de der 13-14 år. Vi var nok lige gode om det og i en lang periode var vi overhovedet ikke på talefod. Efter lang tid fik vi så talt ud om tingene og tilgav hinanden. Jeg kan huske, at mens vi virkelig var uvenner havde jeg det også sådan, at jeg nok aldrig ville tilgive hende, ligesom du vist har det. I dag er jeg bare helt enormt glad for, at jeg alligevel gjorde det, for hun er den bedste veninde man kan forestille sig. Jeg ved, at hun har det på samme måde. Grunden til, at vi fandt ud af det igen, var nok, at vi begge to savnede hinanden helt enormt som bedsteveninder. Vi skulle bare lige hver i sær finde ud af, at vi begge havde været nogle fjolser.
Så du kan prøve at mærke efter mig dig selv, om du savner hende som veninde? Så synes jeg du skal fortælle hende, at hun har såret dig og at du har svært ved at tilgive hende. Det lyder jo lidt som om, hun ikke rigtig er klar over, at hun har såret dig? Men så kan hun i hvert fald få en chance for at sige undskyld. Det var det, der gjorde udslaget for min veninde og mig, at vi hver i sær gav den anden chancen for at sige undskyld.
Håber du kan bruge mit råd til noget og jeg håber, I finder ud af det😊

  • Amalie, Pige, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat