Brev

Soveaftaler?

Kan godt være det lyder mærkeligt

men har aldrig haft en soveaftale.

På min gamle skole gik jeg i en dårlig klasse

med kliker og bagtaleri og jeg har aldrig haft

en rigtig veninde

så der var aldrig snak om at sove med nogen.

Men nu her i det nye år har jeg skiftet skole.

Pigerne i min nye klasse er søde

og flere er begyndt at snakke om

at vi måske kan sove sammen.

Jeg vil rigtig gerne men hvad gør man enlig?

Sover man i samme seng eller sover den ene på madras?

Hvad har man på?

Hvad laver man til en soveaftale?

I synes nok det er dumme spørsmål

men når man nu aldrig har prøvet det?

Håber I kan hjælpe.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Med mig, normalt tager man soveposer med ellers så (nogen gang kan) man få en madras. Men det er forskelligt hos alle. Jeg var til en sleepover med alle pigerne i min klasse og der var også nogen piger som sov i samme seng med forskellige dyner. Jeg ved ikke hvordan det er med dine venner gøre men det er sådan det er med mig. Man spiller spil, seer film og laver bare en masse sjove ting. Det kan også være man snakker om drenge (det er sket med mig). Håber du har en sjov sleepover 🙂

  • Anonym, Pige, 12 år

Tror det er meget forskelligt. Jeg har det sådan at hvis jeg kun sover med en så er det normalt altid en jeg er tæt med. Vi spiller tit fodbold i haven om eftermiddagen og så spiller vi computer senere eller ser serier. Når vi skal sove har vi normalt top eller t-shirt og underbukser på og vi sover i samme seng. Vi ligger gerne og snakker længe og nusser hinanden. Hvor langt man går afhænger jo af hvor tæt man er. Næste dag sover vi altid LÆNGE. Det er altid megahyggeligt at sove med nogen så det kan du saktens glæde dig til.

  • Mathilde U, Pige, 14 år

Sleepover er bare det bedste 😁
Elskede /elsker at have veninde på overnatning.

Der er ingen regler for hvad man laver, bare i hygger jer, og det også tilladt at være totalt usund, pizza og sodavand til aftensmad, eller måske burger / lasagne.

Slik / chips / sodavand er også nærmest et must.

I kan se film, høre musik, surfe, tiktok, tale om drenge, tag alle de der unge teste som “Hvilken berømthed bliver jeg gift med”.

Bare vær jer selv, hyg jer.
Der er ingen regler for om man sover i samme seng eller ej.

Tror det kommer an på hvor tæt man er, og hvad der føles rigtigt i situationen. Personligt elsker jeg at putte med en veninde, man skaber et tættere bånd til hinanden og så sover man bare synes jeg.

Hyg jer, det skal nok blive fedt 🥳💯

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat