Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sove sammen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Ja, tænker også der ligger noget andet bag. Hun er jo godt klar over at du er kommet i pubertet og måske fået seksuel lyst og er bange for der skal ske noget. Det vil hun så komme lidt i forkøbet ved at sætte en drømmeseng op. Nok typisk for forældre at tænke sådan. I kan jo bare lade hende sætte sengen op og så lade din veninde rode den til så det ser ud som hun har sovet der og så krybe op til dig og putte bagefter.

  • Therese, Pige, 15 år

Mine forældre blander sig heldigvis ikke i hvor mine veninder sover. så ville jeg godt nok også blive sur! For halvdelen af fornøjlsen ved en soveaftale er jo netop at man ligger sammen under dynen og putter og fortæller hemmeligheder og holder af hinanden. Så jeg synes du skal stå fast overfor din mor.

  • L, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat