Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg tilgive hende??

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg har selv prøvet stort set det samme. Jeg blev mobbet fra 1 til 5 klasse af nogle piger fra min klasse, en af de piger var min bedste veninde i 0-2 klasse. Men hun begyndte at mobbe mig, og ligesom bare forlod mig. Jeg skal nu i 8, her efter sommerferien. Så det er efterhånden ret lang tid siden. Hvis jeg var dig, havde jeg tilgivet hende. Jeg er den dag i dag bedste venner med de fleste af de piger som førhen mobbet mig. Selvom jeg nu har været igennem 2 år med angst osv, pga det. Jeg tilgav dem alle sammen, hvilket ogs var en måde for mig at komme videre på. Det giver ligesom en ro, at tilgive nogle der har såret en.
Jeg håber det hjalp. (:

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej pige på 13 år.

snak med hende om at det var dumt det hun gjorde og hvorfor hun gjorde det.
hvis hun godt kan se det var dumt gjort af hende og ikke bare er ligeglad så synes jeg godt du kan tilgive hende.

jeg håber du kan bruge rådet

  • anunym, Pige, 12 år

hej pige på 13
jeg har selv været i den situation den gang i 3 klasse og jeg prøvede men hun vil mig ikke mere. og jeg var ked af det og så da jeg kom i 6 klasse begyndte hun at være sammen med mig igen og det var jeg glad over. jeg syntes at hvis du mener at hun betyder meget for dig at i dog skal være mere sammen men du skal først tilgive hende når du føler dig tryg igen hos hende. men glem og skub aldrig dine andre venner fra dig for du kan stole på dem og det er dem du skal bruge mest tid på så de ikke føler sig som en du bare kommer tilbage til når hun ikke er der mere.

håber du får det bedre og kan bruge mit råd.

  • anunym pige 14 år, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat