Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg slippe min bedste veninde?

Hej jeg er en pige på 13 år.

Jeg har denne her bedste veninde som jeg har haft i lidt over 2 år.

Hun er begyndt at være rigtig meget sammen med en af mine andre venner lad os kalde hende Clara, hvilket egentlig er fint

men når hun er sammen med mig så er hun bare sur.

F.eks i dag spurgte hun mig om vi skulle være sammen og så sagde jeg ja og ændre de planer jeg havde så at jeg kunne være sammen med hende.

Og så siger hun i den sidste time henne i skolen at hun ikke lige har lyst alligvel, og så finder jeg ud af at hun bare er sammen med Clara,

mega dårlig stil.

Og tideligere i dag står vi sammen med en af vores tætte veninder og snakker, så kommer der nogle drenge og så snakker jeg vidre med drengene, i mens hun tager min gode veninde til side og bagtaler mig.

Og det er ikke første gang det er sket.

Og jeg ved at hvis hun havde valget om at være sammen med mig eller Clara så havde hun valgt Clara.

Og jeg gider bare ikke og være hendes 2. Valg.

Så jeg ved ikke hvad jeg skal gøre,

please hjælp.❤️

Hilsen mig

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg kan SÅ godt sætte mig ind i din situation og har selv været i en lignede flere gange. Jeg havde også bedste veninder i folkeskolen, som pludselig ignorerede mig og valgte mig fra til fordel for andre. Det gjorde så ondt og jeg følte hele tiden, at jeg havde gjort noget forkert uden at vide hvad. Kender du den følelse? Når jeg kigger tilbage i dag, kan jeg se, at vi udviklede os rigtig meget i den periode. Folk fik hele tiden nye interesserer og nye ting, de synes var interessante at lave og tale om. Og nogle gange må man desværre indse, at man ikke er samme sted og at der er nogle andre mennesker, der er tættere på det sted man selv er. Det kan være din veninde har det sådan, og at det altså slet ikke handler om, at hun ikke kan lide dig, men at hun bare føler, at hun er tættere på Clara lige for tiden. Jeg synes, det er ærgerligt, at hun ikke kan se dine kvaliteter og formå både at være sammen med dig og Clara, men sommetider handler man bare ikke så klogt. Et godt råd er dog altid at fortælle hvordan man har det, så det ville jeg uden tvivl gøre. Og fortæl også, at du ikke vil finde dig i at blive bagtalt, for det er slet ikke okay. Du siger til sidst, du ikke vil føle dig nedprioriteret. Den følelse synes jeg, du skal tage alvorligt. Du har et behov, som alle har, for at føle dig vigtig og prioriteret, og hvis der er nogen, der ikke giver dig den følelse skal du ikke bruge tid på dem. Måske du kan være sammen med nogen, der gerne vil prioritere dig og så håbe, at dig og din veninde en dag kan finde sammen igen. Det er i hvert fald sket med nogle af mine veninder og mig.

  • Pige, Pige, 18 år

Kære pige på 13 år.
Hvis hun alligevel ikke gider at være sammen med dig, burde du at snakke med hende om det, og hvis hun ikke ændrer mening, er hun ikke det værd. Du skal ikke ændre dine planer, hvis der er andre ting du hellere vil, og du skal starte med at snakke med andre end hende.

  • Anonym, 14 år

Jeg har oplevet det samme med min gamle bedste veninde jeg snakkede med min mor om det og fik hende til at skrive det til min venindes mor men det bedste ville nok være hvids du selv kan få det løst med en anden voksen der ikke er dine eller hendes forældre får ellers kan det godt føles somom dine forældre kun kan forstå hende eller kun dig 😊

  • Melmi, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat