Brev

Skal jeg slippe min bedste veninde?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg kan SÅ godt sætte mig ind i din situation og har selv været i en lignede flere gange. Jeg havde også bedste veninder i folkeskolen, som pludselig ignorerede mig og valgte mig fra til fordel for andre. Det gjorde så ondt og jeg følte hele tiden, at jeg havde gjort noget forkert uden at vide hvad. Kender du den følelse? Når jeg kigger tilbage i dag, kan jeg se, at vi udviklede os rigtig meget i den periode. Folk fik hele tiden nye interesserer og nye ting, de synes var interessante at lave og tale om. Og nogle gange må man desværre indse, at man ikke er samme sted og at der er nogle andre mennesker, der er tættere på det sted man selv er. Det kan være din veninde har det sådan, og at det altså slet ikke handler om, at hun ikke kan lide dig, men at hun bare føler, at hun er tættere på Clara lige for tiden. Jeg synes, det er ærgerligt, at hun ikke kan se dine kvaliteter og formå både at være sammen med dig og Clara, men sommetider handler man bare ikke så klogt. Et godt råd er dog altid at fortælle hvordan man har det, så det ville jeg uden tvivl gøre. Og fortæl også, at du ikke vil finde dig i at blive bagtalt, for det er slet ikke okay. Du siger til sidst, du ikke vil føle dig nedprioriteret. Den følelse synes jeg, du skal tage alvorligt. Du har et behov, som alle har, for at føle dig vigtig og prioriteret, og hvis der er nogen, der ikke giver dig den følelse skal du ikke bruge tid på dem. Måske du kan være sammen med nogen, der gerne vil prioritere dig og så håbe, at dig og din veninde en dag kan finde sammen igen. Det er i hvert fald sket med nogle af mine veninder og mig.

  • Pige, Pige, 18 år

Kære pige på 13 år.
Hvis hun alligevel ikke gider at være sammen med dig, burde du at snakke med hende om det, og hvis hun ikke ændrer mening, er hun ikke det værd. Du skal ikke ændre dine planer, hvis der er andre ting du hellere vil, og du skal starte med at snakke med andre end hende.

  • Anonym, Pige, 14 år

Jeg har oplevet det samme med min gamle bedste veninde jeg snakkede med min mor om det og fik hende til at skrive det til min venindes mor men det bedste ville nok være hvids du selv kan få det løst med en anden voksen der ikke er dine eller hendes forældre får ellers kan det godt føles somom dine forældre kun kan forstå hende eller kun dig 😊

  • Melmi, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Gode råd om Venskaber

Gode råd om at sige fra overfor en ven

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat