Brev

Skal jeg gøre noget ved det?

Hey.

Er en pige på 15,

der næsten er færdig med niende klasse

(Thank god)🙏

Anyways.

Mig og hende som,

jeg nok vil betragte som min bedste vendinde

er begyndt at falde lidt fra hindanden,

på trods af at vi ser hindanden hver dag i skolen

Mit problem er at det faktisk er mig

der har taget afstand til hende,

hvilket der er flere grunde til.

Bla. er hendes mentale helbred virkelig dårligt,

og jeg har selvfølgelig mega ondt af hende,

for hun fortjener det på ingen måde.

Men jeg føler næsten at det går ud over mig,

og mit mentale helbred også,

hvilket det jo ikke skal.

Er det selvisk af mig?

(Jeg har det selv lidt op ad bakke mentalt

så jeg vil meget gerne undgå flere problemer end nødvendigt)

Jeg elsker hende virkelig inderligt,

men vi er begge begyndt

at være sammen med forskellige mennesker.

Jeg ved ikke om det er det værd at prøve

at holde fast i vores venskab,

eller om jeg bare skal acceptere

at vi nok ikke passer så godt sammen….?

Vi skal begge to på efterskole her til sommer,

så det er kun et par måneder vi har tilbage sammen alligevel…!

Ved ik hvad jeg skal gøre,

for jeg føler virkelig,

at hvis ikke jeg har hende

som “bedste vendinde” så har jeg ingen.

For jeg har legit ingen venner så tætte som hende….

Hjælp!?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej
forstår meget godt at det kan være træls.. Jeg tror det ville være godt at du snakker med dine forældre om det. For det kan være svært for din veninde. Jeg forstår virkeligt det svært men prøv at snak med en voksen. Om jeg ville jeg sige og snak måske også med hende over mobilen eller hvis du har mod på det. Kan du også snakke med hende om at du ved hun har det svært men at du ville gerne hjælpe men at du ikke har lyst til at være en stor del af det for du også kan få det skridt. Jeg håber det kan hjælpe. Held og lykke.
Kh mig

  • Mig, Pige, 12 år

Jeg havde en bedste veninde op gennem folkeskoletiden, men vi gled også lige så stille fra hinanden, det må også have været i løbet af 9. Vi blev ikke uvenner eller noget, men vi begyndte bare hver i sær at få andre venner/veninder, nok fordi vi var i puberteten og blev mere modne eller hvad man skal sige. Så fik hende og jeg også mindre og mindre at snakke om. Efter 9. skulle vi på to forskellige efterskoler, så der mistede vi kontakten næsten fuldstændigt. I dag mødes vi en sjælden gang i mellem og hygger, men det er mest “gamle dage” vi snakker om. VI er ikke en del af hinandens dagligdag længere. Nu jeg sidder her og skriver, kan det faktisk godt ærgre mig…

Nå, det blev lidt om mig, men tilbage til din situation. Hvis du holder af hende som veninde og det lyder det jo helt klart som om, at du gør, så vil jeg da uden tvivl sige, at selvfølgelig er jeres venskab værd at holde fast i. Når nu din veninde måske ikke har det så godt, kan det jo faktisk være, at hun vil sætte stor pris på at have dig som veninde og at du er der for hende? Hvis du heller ikke selv har det godt hele tiden, kan det jo også være, at du har brug for, at hun er der for dig? Det siger jeg ikke for at være dømmende eller noget som helst, men sådan har jeg det i hvert fald med mine veninder, at man er der for hinanden, hvis man af en eller anden grund er ked af det.

Jeg håber for jer, at I finder ud af det sammen. Held og lykke med efterskolen i øvrigt! Jeg er sikker på, at du nok skal finde nogle gode venner der også.

  • Julie, Pige, 21 år

Hejsa!
Jeg synes du skal tænke over om hvordan du har det når er sammen med hende eller derefter, mister du energi og har fået det dårligere mentalt? For hvis dette er tilfældet vil jeg råde til ikke at beholde hende som veninde, da det ikke er sådan man skal have det.
Hvis det dog ikke er tilfældet og du faktisk gerne vil være sammen med hende kan du evt snakke med hende om hendes mentale helbred og her også dit eget. Det kan være i kan hjælpe hinanden og faktisk blive tættere.
Og til sidst så aldrig behold en veninde bare fordi personen er den eneste man har, du kan altid finde nye dejlige veninder især når du starter på efterskole! <33

  • anonym, Pige, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat