Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg gøre noget ved det?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
forstår meget godt at det kan være træls.. Jeg tror det ville være godt at du snakker med dine forældre om det. For det kan være svært for din veninde. Jeg forstår virkeligt det svært men prøv at snak med en voksen. Om jeg ville jeg sige og snak måske også med hende over mobilen eller hvis du har mod på det. Kan du også snakke med hende om at du ved hun har det svært men at du ville gerne hjælpe men at du ikke har lyst til at være en stor del af det for du også kan få det skridt. Jeg håber det kan hjælpe. Held og lykke.
Kh mig

  • Mig, Pige, 12 år

Jeg havde en bedste veninde op gennem folkeskoletiden, men vi gled også lige så stille fra hinanden, det må også have været i løbet af 9. Vi blev ikke uvenner eller noget, men vi begyndte bare hver i sær at få andre venner/veninder, nok fordi vi var i puberteten og blev mere modne eller hvad man skal sige. Så fik hende og jeg også mindre og mindre at snakke om. Efter 9. skulle vi på to forskellige efterskoler, så der mistede vi kontakten næsten fuldstændigt. I dag mødes vi en sjælden gang i mellem og hygger, men det er mest “gamle dage” vi snakker om. VI er ikke en del af hinandens dagligdag længere. Nu jeg sidder her og skriver, kan det faktisk godt ærgre mig…

Nå, det blev lidt om mig, men tilbage til din situation. Hvis du holder af hende som veninde og det lyder det jo helt klart som om, at du gør, så vil jeg da uden tvivl sige, at selvfølgelig er jeres venskab værd at holde fast i. Når nu din veninde måske ikke har det så godt, kan det jo faktisk være, at hun vil sætte stor pris på at have dig som veninde og at du er der for hende? Hvis du heller ikke selv har det godt hele tiden, kan det jo også være, at du har brug for, at hun er der for dig? Det siger jeg ikke for at være dømmende eller noget som helst, men sådan har jeg det i hvert fald med mine veninder, at man er der for hinanden, hvis man af en eller anden grund er ked af det.

Jeg håber for jer, at I finder ud af det sammen. Held og lykke med efterskolen i øvrigt! Jeg er sikker på, at du nok skal finde nogle gode venner der også.

  • Julie, Pige, 21 år

Hejsa!
Jeg synes du skal tænke over om hvordan du har det når er sammen med hende eller derefter, mister du energi og har fået det dårligere mentalt? For hvis dette er tilfældet vil jeg råde til ikke at beholde hende som veninde, da det ikke er sådan man skal have det.
Hvis det dog ikke er tilfældet og du faktisk gerne vil være sammen med hende kan du evt snakke med hende om hendes mentale helbred og her også dit eget. Det kan være i kan hjælpe hinanden og faktisk blive tættere.
Og til sidst så aldrig behold en veninde bare fordi personen er den eneste man har, du kan altid finde nye dejlige veninder især når du starter på efterskole! <33

  • anonym, Pige, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat