Brev

rigtige venner?

Hey.

Jeg sidder ofte derhjemme fredag og lørdag aften,
mens mine to bedsteveninder er til fest.

De snakker tit om fester lige foran mig, men de spørger aldrig om jeg vil med.
Nogle gange lyver de endda overfor mig, og siger at de ikke skal til fest.
Jeg er ikke jaloux eller noget, men jeg synes at det er ret dårlig stil af dem,
og især når de lyver.

Jeg vil gerne med til festerne,
og det sker at jeg engang imellem selv bliver inviteret.
Jeg føler bare lidt at de ikke er mine rigtige venner
når de tager afsted uden mig, eller endda lyver.

Er det helt forkert at tænke sådan?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa, det må være en forfærdelig måde at blive afvist på. Som jeg ser det (Hvis i har været veninder i lang tid.) Er i ved at vokse fra hindanden.pigerne/drengene håndterer det bare på den forkerte måde (ved at lyve for dig og ikke inviterer dig med) Så prøv og lær nogle at de andre i klassen bedre at kende. Eller nogle på et andet klassetrin/8.b/c/x eller hvad klasserne hedder. Håber du forstår mit råd og finder ud af noget. Held og lykke! <3

  • psykologi, 17 år

Hey.

Jeg har selv prøvet noget linene det jeg gjorde var at Jeg tog fat i veninderne og sagde hvordan jeg havde det og om de kunne gøre det bedre….. hvis de svarer ja så giv dem en chance …. men hvis de svarer nej så er det ikke rigtig veninder

  • Anonym, 12 år

Jeg har det lige præcis som dig. Mine “Venner” er også altid til fest og når jeg spørg om jeg må komme med siger de at der ikke er nogen. Men så gør de det alligevel.

  • Dreng på 16, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat