Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Rigtig ven

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Forstår dig helt har det på samme måde men er der en du godt gad og være venner med så prøv at spørg om i kan være sammen er selv ikke så god til og spørger men det tror jeg du er

  • Anonym

EJJJ JEG KENDER DET SÅ GODTT
jeg har flere gange oplevet, at jeg følte at jeg var en den af en vennegruppe, og så ser jeg lige pludselig at de har været sammen uden mig:’) Det vold træls at føle at man aldrig er folks første valg, men jeg ved heller ik selv hvad man kan gøre ved det, det er svært at ændre på andre mennesker. Måske kunne man starte til en fritidsinteresse, det er en god måde at lære nye mennesker at kende, men idk jeg håber jeg kunne hjælpe lidt

  • anonym, Pige, 15 år

Venner kommer og går og på et eller andet tidspunkt kommer der en som du klikker med på stedet. Der har du din bedste ven. For nogen sker det i folkeskolen, andre på efterskole eller gymnasiet og nogle gange er det noget du møder på arbejdet eller ved et tilfælde på gaden. Personen kommer, det er blot et spørgsmål om tid.

  • En vis mand

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat