Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mistet ven

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 15, jeg har det på præcis samme måde som dig. Min kærneveninde og jeg har været veninder i snart 4 år. Men en ny pige er startet og det er som om at alt det vi havde sammen SKAL være sammen med den anden. De laver fælles profiler på tik tok hvilket min veninde ikke har ville med med mig. Det er bare enormt svært at være i, det der med at føle sig lidt glemt fordi der er kommer en ny og bedre. Jeg synes ikke du overreagerer
Knus fra 14 årig pige

  • Pige på 14, Pige, 14 år

Jeg tror ikke du har mistet en ven jeg tror stadig hun gerne vil være din bedste veninde. Men du skal huske at du er mere vær en et andet valg. Så hvis det bliver for meget så syntes jeg at du skal prøve at dyrke nogen andre af dine venner. Og ja jeg ved godt at det er mega svært fordi i har være BFF i så lang tid, men det betyder ikke at i helt skal droppe kontakt og jeres venskab, og det kan jo vær i finde hindanden igen. Du kan også prøve at gi det lidt tid. Men du fortjener i vært flag bedrer ind det som du skriver.

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej, pige 15
Jeg har fuld forståelse for det, du oplever. Det er ikke rart, når man føler sig holdt udenfor af ens bedsteveninde/veninder. Jeg forstiller mig, at du måske sidder med en følelse af, om det mon er dig, der har fået dine veninder til det, de gør, eller på hvilken anden måde det er sket? Men det, der er virkelig godt er, at du selv prøver at skabe god stemning og gør andre glade – det er en virkelig værdifuld egenskab at have, og noget du kan komme langt med i livet, så det skal du bare blive ved med. Det er forståeligt, at du så måske bliver ked af det, når du ikke får den positive energi tilbage, som du giver. Noget, der er vigtigt at forstå, det er, at venskaber hurtigt kan ændre sig over tid – fordi at de rotter sig sammen bag din ryk, betyder det ikke, at du er mindre vigtig, end før. Jeg forslår, at du taler med din veninde, og forklarer fra hjertet, hvad du føler. Så kan det være at I kan forstå hindanden bedre – hvis hun er en god veninde, vil hun lytte til dig <3

  • E, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat