Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problem med “bff”

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej!
Det virker som om, at du virkelig gør dit bedste for at dine venner er glade, men ikke selv får særlig meget igen? Det kan være rigtig hårdt at have en bff, der bliver sur på en hele tiden:( (det har jeg også selv prøvet) Nu er det rigtig mange måneder siden, og hvis hun stadig bærer nag, så er det i hvert fald ikke DIN skyld! Det jeg gjorde, var ikke at lægge alle mine kræfter i at holde andre glade, men i stedet fokusere på mig selv! Jeg tog afstand fra dem, hvilket var hårdt, men de endte faktisk med at opsøge mig igen, fordi de indså, hvad de gik glip af. Så er det jo DIT valg, om du vil bruge din energi på at være sammen med dem igen;)
Hilsen mig<3

  • Mig, Pige, 15 år

Hej, jeg synes at når man er beste venner giver man tillid til hinanden, og man må god være sammen med andre uden ens bff, så DU har ikke gjordt noget forkert. Jeg synes Det lyder som om at din veninde bestemmer meget over dig. Jeg vil nok øve mig i at holde afstand til hinde, det betyder ikke du ikke er sammen med hende men at du også sammen med andre.

  • Anonym, Pige, 17 år

Jeg forstår du er frustreret, og jeg håber at du finder en løsning<3

Det jeg gjorde da min veninde, begyndt at blive jaloux når jeg var sammen med andre var at jeg sagde til hende-
“Jeg elsker dig og jeg er så glad for at vi er så tætte, men jeg har samtidig et stort behov for at se andre venner, og her føler jeg at du nogle gange sætter en stopper for det – forklarede så hvorfor og hvad jeg mente hun kunne gøre i stedet for –

Min veninde tog det mega pænt og siden har vi snakket åbent når der er noget vi bliver frustreret over og fortæller hvad vi godt kunne tænke os hinanden gør i stedet for

Du skal bare huske at du aldrig må gøre det som et angreb men i stedet fortælle hvad DU føler og hvordan DU tænker og hvad DU kunne tænke dig hun gjorde anderledes.

Håber det hjalp og hel og lyk

Hilsen <3

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat