Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Praler

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.

Det kunne være en idé at få snakket med hende og måske pointere, nogen af disse ting.
↓ ↓ ↓

•at det altså er trættende at høre på.

•at det er fedt at hun er glad for de ting hun får, men om hun måske vil øve sig i ikke, at pointere hver gang hun får noget nyt.

•at hun bare lige skal overveje om det lyder som pral, fordi det er der jo ikke nogen der bryder sig om.

Håber at du blev lidt klogere på hvad du for eksempel kan sige, med dine egne ord selvfølgelig.
Det her var lidt inspiration.
#N

Kh

  • Anonym, Pige, 17 år

Jeg har det på helt samme måde som dig. Der er simpelthen ikke noget værre end folk, der praler. Ingen gider høre på det. Tit og ofte er dem, der praler, også dem, der har mindst at have det i. Det er i hvert fald min erfaring.

I forhold til din situation tænker jeg, at der er flere forskellige tilgange, du kan vælge:

1. Ignorer hende. Dem, der praler, gør det typisk for at få opmærksomhed. Hvis de fornemmer, at folk lader sig imponere af deres praleri, fortsætter de med det. Hvis de derimod fornemmer, at folk er fuldkommen ligeglade, så stopper de med deres praleri. For det meste, i hvert fald.

2. Besvar hendes praleri med ironiske/sarkastiske kommentarer, såsom: “Det er da godt for dig”, “Ej, hvor er du godt nok heldig” eller “Jamen, tillykke med det”, eksempelvis. For på den måde at vise, at du er aldeles uimponeret. Helt generelt vil jeg dog sige, at man skal passe på med at bruge ironi/sarkasme, for ikke alle forstår det, jeg er selv kommet galt afsted et par gange. I min familie bruger vi det meget, så derfor ville det falde helt naturligt for mig at bruge det i en situation som den, du står i.

3. Nu ved jeg jo ikke, hvor tæt et forhold du har til hende, men du kunne jo også prøve at snakke med hende. Måske er hun slet ikke selv opmærksom på, at det, hun siger, kan opfattes som pral. Forklar hende, at du ikke – og sikkert ingen andre i øvrigt – gider hører på det. Det er forståeligt, hvis hun er glad for, at hun får mange nye ting af sine forældre hele tiden, men at der ikke er grund til at prale med det. Måske du som det allerførste skal pointere, at det ikke er fordi, du er misundelig. Jeg tror nemlig, du har ret i, at hun nok vil tænke, at det bare er derfor, du har et problem med, at hun praler. Hvis ikke du synes, du kan sige det til hende direkte selv, kan du måske forsøge at tale med hendes veninder om det. Det kan jo være, at de også er trætte af, at hun praler hele tiden.

I øvrigt kan jeg kun bifalde, at du ikke er forfalden til at prale igen med, hvor mange penge I måtte have i din familie. Der er nemlig ingen grund til at prale med den slags.

Forhåbentlig kan du bruge mine råd til noget, held og lykke med det!

  • Anders, Dreng, 22 år

Jeg hader også folk der praler med noget de får foræret af far eller mor og som de ikke selv har arbejdet for at få. Og ligesom tror de er noget fordi deres forældre har mange penge det er jo ligegyldigt og trættende at høre på. Derimod har jeg stor respekt for folk der selv har arbejdet for at få noget og opnået noget istedet for at være heldig.

Synes du skal sige det til hende på en ordenlig og sød måde måske ved hun det ikke selv?

Held og lykke

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat