Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ond veninde

Hej jeg er en pige på 13 år og jeg havde en bedste veninde men efter sommerferien har hun kritiseret mig hele tiden og har også fået en ny bedste veninde.

 

Jeg har sagt til læren at kun kritisere mig men det har ikke hjulpet kun gjort tingene værre.

 

Nu bliver jeg holdt uden for.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Jeg synes ikke at du skal finde dig i den måde hun behandler dig på. Tag fat i hende og sig at det rent faktisk såre dig, og spørg indtil hvorfor hun gør det. Sæt dig i respekt overfor hende.

  • Kristine, 1 år

det skal du ikke finde dig i det er ikke i orden du skal bare ignorere hende der er en tarvelig vindinge

  • Anonymous, Dreng, 15 år

Hej.
Jeg oplevede engang noget meget lignende.
Jeg synes, at du skal spørge din veninde om, hvorfor hun pludselig er begyndt at behandle dig sådan. Spørg hende om der er noget glat, noget hun gerne vil tale med dig om. Hold samtalen venlig. Det gør det nok ikke bedre af at råbe, diskutere og kritisere hinanden. Du kan også fortælle hende, hvordan du har det med det, hvis du ikke er glad for det.
Hel og lykke.
Mvh. #1.

  • #1, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat