Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg tænke

Jeg har en virkelig god ven,

så jeg fortalte at jeg har haft et crush på ******.

Status er så at en af mine venner

har sagt til mig at min virkelig gode ven

har et crush på mit tidliger crush.

Tænker nok bare at vente og se

om vennen siger det til mig selv.

Bliver bare lidt såret, hvis man kan kalde det det.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Forstår godt at du kan føle dig såret over at din ven ikke fortæller dig om sit crush når du fortæller om dit. Det lyder som om i har et rigtig godt venskab som helst ikke skulle ødelægges.

Jeg tror ikke din ven mener noget ondt med ikke at sige det til dig. I lyder tætte så jeg tror ikke det var for at såre dig.

Måske har din ven lidt svært ved at finde ud af deres følelser og vil ikke dele dem før de er sikre? Måske vil de bare finde et godt tidspunkt at fortælle dig det. Der kan være mange grunde. Måske vil de bare gerne holde deres crush privat. Det ville jeg i hvert fald helst.

Alt i alt tror jeg det er godt at du ikke konfrontere dem med det. Vent lidt og hvis de selv fortæller det er alt jo fint. Hvis ikke må man respektere at folk ikke behøver dele ud af deres hemmeligheder selvom man er rigtig gode venner.

Hvis det plager dig længe kan du måske snakke roligt med dem om det. Men pas på ikke at få dem til at føle at du snager i deres privatliv.

Tag det ikke så tungt de mener nok intet ondt med det <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat