Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nye venner i omgangskredsen??

Hej er en pige på 13

Jeg har gode venner i skolen, og føler mig okay til pas.
Men når det kommer til venner i omgangskredsen, er jeg på udebane.
Mine veninder er sammen med nogle fra andre skoler i hver weekend.
Mens jeg går til sport eller sidder alene hjemme.

HJÆLP GERNE, VIL UD AF MIN BOBLE.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

hvis der er en du føler dig gode venner med fra din klasse kan du jo forklare din situation og fortælle at du føler dig bagud på det punkt med at have venner ude fra klassen/skolen. så mit råd er at du kan spørge om din ven(inde) fra din klasse om han/hun kunne tage dig med næste gang han/hun skal være sammen med sine andre venner. så kan det måske være at du ender med at få en masse nye venner på den måde. så kan du selvfølgelig også starte til en sport hvor der er andre på din alder der har de samme interesser som dig det gjorde jeg og det går allerede meget bedre og jeg har fået mange flere venner på den måde. når du så finder et par nye venner er det vigtigeste at du holder kontakten med dem. det nytter jo ikke noget at få 10 nye venner som du alligevel ikke kommer til at snakke med om et par måneder fordi du har for travlt med at finde andre nye venner.. find et par stykker som du føler dig godt tilpas med og føler at du snakker godt med så kan du prøve at være mere og mere sammen med dem.

  • pige, Pige, 12 år

jeg ville spørge veninderne om de ikke gad gå til en sport med dig. det er altid fedt at kunne være sammen på den måde og så laver man både noget inden og efter man dyrker sportsgrenen. ellers kan du altid være med de andre når de er sammen med dem fra andre skoler. så længe du kender nogen er det aldrig svært at få nye venner.

  • Anonym, Pige, 14 år

Tak det vil jeg helt sikkert prøve

  • Anonym, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat