Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nye venner

Hej.

Jeg vil gerne havde nogen nye venner

da dem jeg har nu

ikke rigtig vil være sammen med mig.

Hvordan for jeg nogen nye venner

som ikke går i min klasse?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Ik for at være ond, Men hvorfor holder du dig ik bare til dine venner fra din klasse så er du heller ikke med i så meget drama
Og hvis du ik har nogle venner fra din klasse kan du snakke med din lære ol det og så kan i finde på en fælles leg
Det kan også hjælpe at arbejde sammen i fx dansk og så ka du måske lave en aftale hvor i kan mødes hjemme hos en af jer
Hvis du gerne ville have nogle veninder fra de andre klasser så ville jeg bare sige det for du på et tidspunkt
På et tidspunkt kommer det
Eller ka du også snakke med dem fra andre medier fx Snapchat så ka du jo få veninder fra de andre klasser.

  • Pigen, Pige, 14 år

Hejj
Jeg har selv haft det problem…Men efter jeg er startet til en fritidsaktivitet har det hjulpet. Du kan starte til en sport eller noget kreativt noget. Du kan måske søde på nogle ungdomsskoler.💕
Håber det hjælper! Og håber du finder nogen venner som passer til dig. (Det gør du)

  • H, Pige, 14 år

Hej. Jeg synes du skal starte til en sport eller anden fritidsinteresse da det giver nogle gode venner der har samme interesse 🌸🌺🌼

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat