Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Normalt ungdomsliv?

Hey.

Jeg tror jeg er kommet i lidt af en

identitetskrise eller lign.

Jeg føler ikke at jeg lever mit liv som andre unge.

Føler ikke at jeg fester nok, drikker nok,

er nok sammen med venner osv.

Oven i det er jeg del af den her vennegruppe,

som jeg har elsket at være en del af længe.

Men her på det sidste er jeg begyndt

at se skævt til denne her gruppe (inklusiv migselv)

der bliver gjort mærkelige/dumme ting,

snakket om ubehagelige emner, og alt sådan noget.

Jeg har tidligere syntes det var sjovt

men af en eller anden grund ikke mere.

Det er ikke fordi jeg vil af med mine venner,

for jeg holder stadig af dem.

Jeg ønsker bare at komme Til at leve mit liv

lidt mere “normalt” og “rigtigt”.

Jeg skal på efterskole her næste år,

og jeg glæder mig sygt meget til at få en ny start.

Er det det værd at gøre noget ved min situation,

eller skal jeg bare lade det være,

og så vente til jeg tager på efterskole?

Er det “bare en fase” at jeg har det sådan her?

Nogen der har oplevet noget lignende?

Please hjælp, for jeg har det så mærkeligt med mig selv :/

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Sejt at du skriver ind. Jeg kan godt forstå at det er en forvirrende situation at navigere i. Det er meget modent at stille spørgsmål som dine.
Jeg bider meget mærke til at du bruger ord som “normalt” og “rigtigt”.
Det er meget normalt (specielt i din aldersgruppe) at føle at man er ved at vokse fra den vennegruppe man har/holder af. Nogle gange lægger man bare mærke til at man ikke har lige så mange fælles interesser nu som man havde engang.
Jeg kommer til at tænke på om du kunne prøve at opsøge nye relationer, hvor I har flere fælles interesser? Det kan være at du kommer til at opleve at du ikke umiddelbart finder faste venner i første huk – men sådan kan det ske nogle gange. Kunne det være en ide for dig?
I forhold til det du skriver om at du egentlig ikke vil miste kontakten til dine nuværende venner, så tænker jeg ikke at det behøver at handle om at du skal udelukke dem for at finde nye venner. Måske du bare ikke kommer til at se dem lige så ofte.
Er det en mulighed du føler dig tryg ved?
Nogle mennesker ser det som en styrke at have venner med forskellige hobbyer og interesser – som for eksempel at strikke, spille brætspil eller måske fotografere.

Jeg lægger også mærke til at du skriver at du ikke føler at du drikker og fester nok.
Føler du at du skal kunne sammenligne dig med andre for at føle dig “rigtig” og “normal”? Er det rigtigt antaget?
Jeg synes det er smadder sejt hvis du ikke synes det er fedt at drikke og står ved det.

Det er rigtig sejt at du allerede nu kan se din start på efterskole som en positiv begivehed. Sådan en ny start er også med til at udvikle personer.

Jeg håber at du finder ud af at være et sted hvor du kan slappe af og være dig selv.
Held og lykke.

  • Anonym, Pige, 17 år

Hejsa. Tanker og bekymringerne om at være “rigtig” og “normal” er nogle som mange oplever. Inklusiv for mig selv. Jeg plejede også at tænke aaaaalt for meget over det som du beskriver.
Nu er jeg næsten 17 år, men fester næsten aldrig og gjorde det første gang for ca. 1 år siden. Personligt, kan det med fester godt blive for meget og udmattende for mig og det kender jeg mange på min alder som også synes! Det er sjovt og hyggeligt at feste og drikke, men jeg nyder også mindst ligeså meget en stille og rolig aften med en film bare sammen med min familie.
Jeg synes slet ikke der er nogen “rigtig” eller “forkert” måde at være ung på. Alle unge er forskellige og har forskellige behov. Nogle synes bare det er det fedeste at feste og være fuld hver weekend og andre kan bare godt lide at slappe af og nyde livet. Det vigtigste er, at man er glad og kan lide det man gør. Så kan andres meninger og ideer om at være “ung” være fuldstændig irrelevante for dig!
Fester, druk og nye venner, skal nok komme, men det er vigtigt at være og tage sig af sig selv!

Ønsker dig alt held og lykke i fremtiden og på din kommende efterskole!

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat