Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

problem ??

hej jeg er en pige på 13

og jeg er veninder med en lad os kalde hende l.

og l er gode venner med en lad os kalde hende m

og jeg er gode venner med l men jeg er ikke så gode venner med m

men de er sammen hele tiden

og jeg vil jo gerne være sammen med l

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år.

Hvor er det bare godt du skriver! Det lyder som en ret svær situation at stå i, så derfor vil jeg gøre alt hvad jeg kan, for at hjælpe dig!

Du skriver du er gode venner med M, men at M har en anden veninde du kalder I, du er ikke så gode venner med I. Og det skal lige siges, at det behøver du heller ikke at være, ingen skal tvinges til at være sammen med nogen som de ikke vil – selvfølgelig kun hvis alle har nogen at være sammen med. For ingen skal føle sig udenfor, inklusion er vigtigt i et fælleskab.

Jeg tænker lidt, at du skal forsøge at være sammen med M, når M ikke er sammen med I, og ellers se om der måske er nogen andre at være sammen med? Du kan eventuelt snakke med en lærer om det, måske der er andre i klassen som har det som dig, og mangler en at være sammen med? Så kunne i jo være sammen. En ting er sikkert, du skal gøre hvad DU føler er bedst.

Håber mit svar hjælper bare lidt.
De bedste hilsner
pige 15 år.

  • Pige 15år, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat