Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mister mine venner

Hej!

Jeg går i 6. Klasse og er 13.
Det har altid væres sådan at vi i klassen var dem der var sammen.
Men nu da vi er blevet ældre,
er folk begyndt at få venner fra de andre klasser og steder i landet.
Jeg føler lidt at man bliver erstattet…

Hvad skal jeg gøre?
Hilsen mig!

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg står selv i lidt samme situtation, jeg har også svært ved at få venner. Men et godt tip til dig ville være at finde nogle andre venner som bor et andet sted i landet, men som stadig bor tæt på dig så i kan mødes😘

  • Den hemmeligepige, 12 år

Står i helt samme situtation har ikke flere venner mere men et godt tip som har nu hjulpet mig meget er prøv at være lidt sammen med dem og ikke trække dig spørg ind til hvad de laver hvad de kan lide allt muligt prøv at lave noget som de kan lide. I starten og prøv og spørg om i kan lege/hænge ud sammen en dag håber det kan hjælpe♥️

  • Mig, 10 år

Jeg synes også du skal prøve at hænge ud med dem og spørge ind til hvad de laver. Og måske du også selv kan få nogle nye venner, evt start til noget nyt sport eller andet i fritiden, så kan det være du møder nogen nye venner der. Held og lykke med det <3

  • Pigen, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat