Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mister min bedsteveninde til en anden

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Prøv at spørge hende hvorfor hun har mistet interesse i jer?
Det kunne også være hun har fået nye interresser?
Spørg om der måske er noget galt jeg ved selv at når jeg har det dårligt pga. min angst tør jeg ikke sige noget til mine tætte venner, men hellere folk jeg ikke kender så godt eller folk online. Måske har hun det dårligt med sig selv?

Jeg syntes i skal prøve at tale med hende, men hvis hun bliver for toxic syntes jeg i skal droppe hende…

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej, en forvirret veninde/ pige 13 år
Først og fremmest er det godt at høre at du i det mindste har en veninde tilbage og i derfor er to der oplever det her ( prøvet at miste alle mine :-l ). Nogle gange, næsten altid, omkring din/vores alder ændre folk sig mere og mere, og derfor begynder de at hænge ud med andre som er ligesom dem. Og ja, man kan skam sagtens være interesseret i de samme ting, men stadig ændre sig voldsomt (igen, det har jeg også prøvet). Dette giver hende dog INGEN grund til at være ond overfor din veninde ( den gode altså) og dig. Så her har du lige tre ting som måske/ måske ikke hjælper:
1. Tal med hende selv. Selvfølgelig med din søde veninde, så du også får hendes perspektiver ind i jeres samtale.
2. Få jeres lærer (hvis i har samme lærer??) indblandet i det her. Hvis i går i klasse betyder det at i stadig har nogle år sammen tilbage. I behøver ikke at få klassen indblandet. Bare skriv til jeres lærer over AULA el. lignende.
3. Få jeres forældre indblandet. Jeg hader selv at gøre det, men nogle gange er det bare det der virker.
Dog, hvis intet virker, så glem hende. I to veninder har i det mindste hinanden. Det svært ja, specielt efter 5 års venskab, men hvis hun behandler jer sådan, så fortjener hun jer ikke. Og hvis hun “kravler” tilbage til jer, så sig fx: “så skulle du måske ikke have opført dig sådan”.

Undskyld det blev lidt langt. Og håber det hjælper…
Mvh Keglen

  • Keglen, Pige, 14 år

Hej, stod i samme situation som dig og din ven. Mig og min ven var også virkelig forvirrede hvad der havde gjort vores anden veninde så ond. Da vi spurgte hende ond er var noget galt vidste det sig at hendes bedstemor var død, synes derfor bare i skal spørge. Sæt et bedre eksempel end hende, og aftal med din søde veninde at i står sammen hvis hun gør noget ondt.

  • Helena, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat