Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mister bedste ven uden grund

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej menneske
Jeg kan helt sikkert se din problem, og forstå godt hvorfor du føler dig udenfor. Men der må jo havde været en grund til at der blev byttet roller. Jeg er selv i et venskab hvor der er et “tredje hjul”, og der er mig og min bedste veninde rigtig gode veninder, så jeg ville helt sikkert spørge ven1 om hvorfor de var sure, og ikke så venlige over for mig. Det kan være at du så får at vide at det slet ikke var for at holde dig udenfor, og at du bare lage for meget i det.
Hilsen en pige på 13

  • mit navn det står med prikker pas på det ikke stikker *****, 13 år

Hej!

Jeg kan virkelig relatere til dit problem. Jeg var selv i en vennegruppe á tre venner; mig, min bedste ven og vores fælles gode ven. Jeg havde været bedste venner med min bedste veninde i snart 8 år og vi gik i 6. klasse. Jeg kunne dog mærke, at min bedsteveninde begyndte at være mere og mere sammen med vores fælles ven og mindre sammen med mig. Da vi begynder i 7. klasse opdager jeg, at min bedste veninde åbenbart ikke “har tid” til mig. Jeg tog det fint i de første par uger, men jeg blev meget skuffet, da jeg opdagede, at min bedste ven åbenbart havde haft tid til at være sammen med vores fælles ven flere gange, hvor hun ikke “havde haft tid” til mig. Hun droppede også vores fælles sport, som hun ellers havde sagt, at hun havde glædet sig til. Jeg blev meget ked af det, og havde det skidt i hele 7. klasse. Det var en omvæltning for mig, at jeg lige pludselig ikke havde en at tage hjem til i weekenderne og have det sjovt med. Nu

Min løsning var, at jeg gik til mine forældre og snakkede med dem om det. Vi blev enige om, at hvis min forhenværende bedste veninde kunne smide mig væk så pludseligt, så var hun ikke værd at samle på. Hun skiftede sin nye bedste veninde ud allerede efter et par måneder og er nu bedste veninder med en ny pige.

Nogle gange holder et venskab bare ikke længere. Jeg følte jo, at vi stadig var bedste venner, men sådan havde hun det jo åbenbart ikke. Jeg siger ikke, at det er det samme i din situation, men prøv at tænke over, om der kunne være noget om det.

Jeg vil anbefale dig at snakke med dine forældre om det; de kan helt sikkert hjælpe dig! Jeg fik aldrig sagt det til dem, og det fortryder jeg, så du skal snakke med ven1 og ven2; De burde kunne forklare dig, hvorfor tingene er som de er, og det kan være, at det hele er en stor misforståelse. Hvis ven1 synes, at venskabet bare ikke holdt længere, så er der ikke noget at gøre ved det, og så må du prøve at komme videre så godt som du kan; også selvom det kan være svært.

Håber det hjælper (og undskyld for det lange svar) 🙂
En pige på 15

  • den-stereotypiske-bogelsker, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat