Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Miste sin ven

Jeg er en dreng på 12 år

og jeg har mistet min bedste ven, fordi han er begyndt at ryge

og være sammen med andre der laver dumme ting

hvad skal jeg gøre?

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg synes bare det er fedt at du har sagt fra og droppet ham fordi du selv kan se det er forkert. Du bør få al den ros der er i verden. Self er det hårdt i starten at stå uden vennen men når du lige er kommet det så skal du se dig om efter venner med de rigtige værdier. Det bliver du også selv gladere af.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej

Jeg vil nok sige at så længe du ikke selv er med til at gøre de “dumme ting” (bortset fra om du så har lyst ig) så er han ikke det værd. Jeg vil fraråde dig til at begynde at ryge når du kun er 12 fordi du kommer helt sikkert til at fortryde det senere hen. Han synes højst sandsynligt at det gør ham sej og det nok derfor bliver lidt svært for dig at skifte hans mening omkring det. Hvis du selvfølgelig gerne stadig vil være venner med ham kan du altid snakke til ham når han ikke ryger eller laver dumme ting.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej dreng på 12 år.
Det lyder lidt som om at din ven har nogle problemer, og jeg synes ikke du skal være venner med ham mere, men jeg forstår godt det er hårdt at se sin ven sådan der!!
Måske skal du snakke med dine forældre eller nogen på din alder om det??
Jeg er 100 p på at du vil få det bedre hvis du snakker med nogen om det😊

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat