Brev

Mine Venner er Uvenner :(

En dag jeg lavede slepover med en af mine bedstevenner.

dagen efter tog vi ud med en mere af hans og mine venner.

så kiggede ikke ham jeg havde sovet ved men ham den anden på sin snap og sagde en af mine andre bedste venner var racist pågrund af at han havde svinet en af mine venner fra et andet land til.

så de gik hen til hans hus for at tale med ham.

nu har ham der kiggede på sin snap sagt at jeg ville slå ham min bedsteven der skrev noget racistisk.

men jeg var den eneste der forsvarede ham og gik.

men nu ved jeg ikk om jeg sksl være venner med ham der løv eller ej

HJÆLP!!!

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg synes dit “brev” er en smule forvirrende, men lad os se om ikke jeg kan finde på noget alligevel.

Som jeg ser det så er du lidt mellemmand i alt det her, og derfor kan det umuligt være helt nemt af være dig (tænker også det er derfor du skrev).

Som du skriver det virker det for mig som om at der er blevet skabt en form for “forventning” omkring din næste handling, som jeg forstår er vold, men det er ALDRIG en løsning på noget som helst (det virker ikke som om du er typen som slår men alligevel).

Jeg tror det ville være godt for dig at snakke med dem allesammen, så i fælles kan få det her drama ud af verden. Hvis ikke det virker synes jeg du skal trække dig lidt, og tage lidt tid hvor du bare kan være dig selv.

Hvis jeres venskab ellers er godt, kan jeg ikke se nogen grund til at slutte noget, prøv eventuelt andre ting.

Jeg håber at det bliver godt igen, og at i fælles finder en løsning.
Hel og lykke.

  • ..., Pige, 17 år

Hej dreng, 13 år 🙂 Det lyder som noget af et drama! Teksten var lidt forvirrende, men kan godt forstå hvad du mener.
Men det betyder jo ikke din Bedste ven er racist! Bare fordi han måske sviende nogle til for andre lande, det kunne jo ligesågodt være dig eller nogle andre fra danmark han sviende til. Tror bare han var blevet uvenner tilfældigvis med dem fra et andet land, og derfor ikke tænkte sig om som udløste sig i han sviende Han/Hun til på snap.

Mit bedste råd er: Spørg ham Hvorfor han gjorde det. Hvis det ikke lykkes, så kontakt en voksen (anbefaler din lærer hvis i går i samme klasse).

Håber det kunne hjælpe!
Hilsen: I.Aa:L

  • I.Aa.L, Pige, 11 år

Hej dreng på 13 år. Jeg syntes at i stadig skal være venner. Prøv at tal med dem sammen med dem. Jeg håber virkelig at det hjælper 😁

  • Pigen der vil hjælpe men ikke orker at læse, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat