Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine veninder vil have at jeg taler ud…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Ligesom de andre vil jeg slrive, at det er helt fint at have grænser, at (nærmest) alle folk har hemmeligheder osv.
Jeg har selv stået i den situation, du er i nu, og jeg var også enormt meget i tvivl og nervøs, da jeg skulle til at fjerne min facade overfor mine venner. Men, da det var gjort, begyndte jeg at føle mig bedre tilpas, mere afslappet og meget mere knyttet til mine venner. Der er også nogle få ting, fortrød så inderligt at have fortalt i starten, men det tænker jeg overhovedet ikke over nu. Nu er det helt fint.
Du skal selvfølgelig ikke gøre ligesom mig og gå forlangt udover dine grænser, hvis det kan undgås. Vent hellere til, at du er klar til at tale med dem om tingene. Bare sig, at du ikke føler dig klar til at tale med nogen om det, hvis du føler, at det er for personligt. Så forstår de det nok. ?
Men fortrolighed gør helt sikkert venskabet meget stærkere. Derfor vil jeg opfodre dog til at fortælle bare en smule. Lidt er jo også godt. ?
Hav det hyggeligt, og tag tingene i dit eget tempo. ?

  • Anonymous, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat