Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine Bedste Veninder

Hej…

Jeg har to bedste venner.
De er søde, og sjove
men min problem er at jeg føler alene
når de er med deres andre bedste venner.

Hver gang deres ven kommer forbi eller sige hej til dem,
så løber de fra mig, og glemmer de mig meget.

Næsten hverdag de gør det.
Den 13 Febuar, så jeg at de sagde ikke hej til mig.

Jeg prøver og tænke på den andet måde
fx måske er de meget travlt eller gør noget som jeg ikke kan forstyrre,
men jeg tænker på hvis er jeg en god ven til dem.

Hvad skal jeg gøre…

13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg synes (jeg har været ude for noget lignende) at du skal invitere dem til en ‘hyggeaften’ / filmaften og bare være sammen med dem der.
Så viser du at du gerne vil dem i stedet for at trække dig.
Men man skal huske at de har andre venner, og det er okay!
Men bare vis dem at du stadig er der 😘
Held og lykke!

  • Pige 14 år, Pige, 14 år

Hej
Ja… Det der problem har jeg også haft. Jeg tror du var to valgmuligheder 1. Spørg dem hvorfor de ikke siger hej til dig, og hvis de så siger noget dårligt som svar på dit spørgsmål, så sig at det ikke er særlig sødt af dem. Hvis de svarer godt til det, altså f. Eks. Siger “okay fra nu af skal jeg nok sige hej til dig” så læg mærke til om de faktisk gør det. Hvis de gør det, er det godt. Hvis de så alligevel ikke gør det, så synes jeg du skal gå til valgmulighed 2.
2. Hvis du ikke vil sige nr. 1 (hvilket er den bedste måde imo) eller hvis de som sagt alligevel ikke gør det, så synes jeg du skal droppe dem. Det kan godt være du tænker at de alligevel er gode for dig, for du har det jo godt med dem når du så endelig er sammen med dem, men at de gør dig ked af det tit, viser bare at de nok alligevel ikke er så gode for dig uanset hvordan de så er over for dig når I er alene. Jeg har mange halv-venner og selvom at dem de er sammen med synes jeg er mærkelig osv… Så siger mine halv-venner alligevel hej til mig når de også er sammen med andre der har en dårlig mening om mig (siger ikke at mærkelig er en dårlig ting, men ved at nogen synes jeg er dårlig mærkelig). Bare at mine hav-venner siger hej til mig luge meget h em de er sammen med, gør mig glad og det er også den følelse du skal have
Håber du forstod min forklaring og at alt bliver godt igen :))

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat