Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde vil stoppe venskab?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Ej hvor lyder det træls! Jeg ville ønske at jeg bare kunne give dig en stor krammer og sige det hele nok skal gå, for det skal det nok. Jeg kan godt forstå du er frustreret over det, og hvis jeg var dig ville jeg snakke med en om det, fx en online chat gruppe eller din mor. jeg har også en veninde som er begyndt at Ignorér mig, og så taler jeg bare med mine andre venner om det, og det er ret rart ikke at skulle gå med alene.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej

Jeg synes, at du burde tage en snak din veninde.
Du kan eventuelt starte ud med at spørge, hvad der var grunden til, at hun ville holde en pause.
Bagefter kan du sige, at du ikke føler, at hun bidrager så meget til venskabet mere, og det har gjort dig i tvivl om, hun stadig er interesseret i jeres venskab.

Jeg håber, at I finder ud af det 🙂

  • Anonym, Pige, 15 år

Jeg syntes det ville være godt at snakke med hinde. Men hvis du enten ikke kan få fadt på hinde eller ikke gider. Så syntes jeg at du skal bare lade hinde være fordi hvis hun ik vil have det til at virke så kommer det ik til at virke. Jeg har haft det sammen problem men hvor en af min bedste venner stadig var venner med hinde og jeg prøvede bare at fokusere på de mennesker som godt vil være sammen med mig og det håber jeg du også gør og måske finder nogle nye at være sammen med

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat