Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde vil bestemme?!

Hej, jeg er en pige på 13 år.

 

Jeg har en veninde som jeg er rigtig glad for… men hun vil bare gerne bestemme over mig, hele tiden…. det er som om hun bliver sur på mig hvis hun ikke er enig med mig.

 

Der er fx en jeg rigtig godt kan lide, men hun vil lidt bestemme hvad jeg skal gøre og sige til ham. Og hvis hun ikke er enig i noget af det jeg vil gøre, så er det igen som om hun bliver sur?

 

Jeg ved ikke hvordan jeg kan sige fra, fordi jeg er bange for at hun bliver sur hvis jeg siger nej!

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har selv oplevet noget som det her, og du må bare sige til hende at du syntes det er træls for du har dit eget liv hun har ikke ret til at bestemme over det, hun har ikke ret til at blive sur over det det er hende der har gjordt noget forkert ikke dig.

  • halløj246, 12 år

Hej
Prøv at sige fra uanset hvor svært det kan være. og så hvis hun bliver sur prøv så og være lige så sur på hende som hun er på dig.

BTW Jeg har selv været i samme situation og det her hjalp????????

  • Mullepigen, 13 år

Du skal ik være bange får hene bare sig hvad du føler og vis hun blir sur så find en der behandler dig godt

  • Anonymous, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat